En Sıcak Konular

CHP'den TRT'ye kınama

10 Kasım 2010 14:45 tsi
CHP Grup Başkanvekili Mehmet Akif Hamzaçebi, katilleri ekranlara çıkarmanın "gazetecilik olayı" değil "dünyaya kötü örnek olma" anlamına geldiğini belirterek, "TRT’yi kınıyorum. Geçmişte de yine ne olduğu belli olmayan bazı kişileri TRT’y

CHP Grup Başkanvekili Hamzaçebi, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında, "Mehmet Ali Ağca’nın TRT’de canlı yayına çıkmasını nasıl değerlendiriyorsunuz" sorusuna şu yanıtı verdi:

"TRT’yi kınıyorum. TRT, bir katili ekranlara çıkarmak suretiyle bir gazetecilik olayı değil, bütün dünyaya kötü örnek olacak bir olay gerçekleştirmiştir. TRT’nin tutumu ilk değildir. Geçmişte de yine ne olduğu belli olmayan bazı kişileri TRT’ye çıkartarak CHP’nin o zamanki Genel Başkanı Deniz Baykal aleyhinde yayın yapmıştır. TRT gazetecilik yapmıyor. TRT hükümetin kurumu olmuştur, hükümetin sesi olmuştur. TRT Genel Müdürü’nü kınıyoruz."

-KARABÜK DEMİR ÇELİK İŞLETMESİ HAKKINDA MECLİS ARAŞTIRMA ÖNERGESİ-

CHP Grup Başkanvekili Mehmet Akif Hamzaçebi, Karabük’te inceleme yapan CHP Antalya Milletvekili Osman Kaptan, CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk, CHP İstanbul Milletvekili Bayram Meral’in de katıldığı basın toplantısında, Karabük Demir Çelik işletmesinin hisse yapısı ve yönetimi itibarıyla Özelleştirme Yüksek Kurulu kararında öngörülen şartları ihlal ettiği gerekçesiyle Meclis’te araştırma açılmasını istediklerini bildirdi.

Kardemir özelleştirilirken gerçek ve tüzük kişilerin yüzde 1’den daha fazla hisseye sahip olmaması şartı konulduğunu vurgulayan Hamzaçebi, şöyle dedi:

"Bugün ise Kardemir A.Ş.’nin hisse yapısı ve yönetimi itibarıyla ÖYK kararında öngörülen şartların ihlal edildiği görülmektedir. Bugün şirketin yönetimi üç ailenin eline geçmiş bulunmaktadır. Şirket ÖYK kararında öngörülen şartlar bir yana bırakılarak ve bir takım usulsüz işlemler yapılarak ele geçirilmiştir."

-"KIYIM YAŞANIYOR"-

Kardemir’de olağanüstü bir kıyım ve haksız bir şekilde işten çıkartmaların söz konusu olduğunu belirten CHP’li Hamzaçebi, 17 Haziran tarihinden bu yana 250 kişinin işten çıkarıldığını söyledi. CHP’li Hamzaçebi, işten çıkartılmaların temel nedeninin de işçilerin farklı sendika tercihinde bulunmuş olması olduğunu ifade etti.

-MECLİS’TE ARAŞTIRMA KOMİSYONU KURULMALI-

TBMM Başkanlığı’na, Kardemir’de yaşanan olayların araştırılması için Meclis’te araştırma komisyonu kurulması için önerge verdiklerini açıklayan Hamzaçebi, siyasi partilerden de destek istedi. CHP Grup Başkanvekili Hamzaçebi, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e de şu çağrıyı yaptı:

"Özelleştirme Yüksek Kurulu’nu göreve davet ediyorum. ÖYK, devir protokolüne aykırı hareket eden bugünkü yapının iptal edilmesi için dava açmalıdır. Sermaye Piyasası Kurulu’nu göreve davet ediyorum. Devir iradesi ortadan kaldırılmıştır. Sayın Başbakan ve hükümeti göreve davet ediyorum. Bu olaya hükümet el koymak zorundadır. Sayın Cumhurbaşkanı’na buradan bir çağrıda bulunuyorum. Sayın Cumhurbaşkanı, Devlet Denetleme Kurulu’nu bu konuyu incelemek üzere görevlendirmelidir."

12 Eylül’de referandumda Karabük halkının yüzde 64 oranında "evet" dediğini hatırlatan Hamzaçebi, "Evet oyunun bugün Karabük’e yansıması Kardemir’de çalışanlara yansıması, hükümete yakın olmayan sendikayı tercih eden işçilerin işten çıkartılması yönünde olmuştur" dedi.

-"BİN 200 KİŞİ YENİ İŞE ALINDI, 600’ÜNÜ AKP’Lİ VEKİLLER VERDİ"-

Basın toplantısında Bayram Meral, "İşten çıkarılmalar olurken bin 200 kişi işe alındı. Ve bu işçilerin 600’ünü AKP’li vekiller bizzat fabrikaya veriyor. Geri kalan 600’ünü de diğer yerlere dağıtıyorlar" iddiasında bulundu.

Osman Kaptan, "İşveren burada bir taşla iki kuş vuruyor. Hem sendika değiştirilmesini sağlıyor hem bin 200 kişinin 600’ünün listesini AKP’den alıyor. Alınan işçiler asgari ücretten alınıyor. Peki işçi çıkaracaktın niye işçi aldın. Niye işçi alıyor. Daha az ücret vermek için" diye konuştu.

Ali İhsan Köktürk de, "Karabük’te emek yok sayılmaktadır. Toplumsal doku bozulmuştur. Acil bir şekilde sorunun çözülmesi gerekmektedir" dedi.

CHP heyeti hazırladığı raporda da, "Yaşanan tüm bu süreç içinde Karabük ili patlamaya hazır bir bomba haline gelmiştir" diye uyarıda bulundu.

-MECLİS’TE KÜRTÇE KONUŞMA-

"BDP Grup Başkanvekili Bengi Yıldız Meclis’te Kürtçe konuştu, nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusuna ise CHP Grup Başkanvekili Hamzaçebi, "Türkiye’de yasalar bellidir. Türkiye’nin bu konudaki mevzuatı bellidir. Yasalar çerçevesinde hareket etmek gerekir" karşılığını verdi.



Bu haber 639 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,784 µs