En Sıcak Konular

Facebook'taki kişisel bilgilerinizin ne kadarı güvende?

10 Kasım 2010 13:27 tsi
Son zamanların en popüler paylaşım sitesi olan Facebook'un güvenirliliği hakkında çıkan olumsuz haberler herkesi korkutuyor. Bu nedenle birçok insan hesabını kapattı. Peki kapatmayanların kişisel bilgileri ne kadar güvende?

The Sun'da yer alan haberde, bir IT güvenlik uzmanı, sosyal paylaşım ağının bir parçası olmadan önce yapmanız ve yapmamanız gerekenleri şöyle açıkladı:

1. Doğum tarihinizi ve yerinizi kesinlikle yazmayın. Bu sitelerde kimlik hırsızlığı riski yüksektir. Şifre kırma sitelerinde en yaygın olarak kullanılan güvenlik soruları bunlardır.

2. Annenizin kızlık soyadını vermeyin. Sizin kim olduğunuzu onaylamak için birçok site annenizin kızlık soyadını kullanır. Ayrıca güvenlik sorusu olarak da gittiğiniz okulu ister.

3. Adres girmeyin. Adresinizi belirtmek sizi kimlik dolandırıcılığı sektörünün avı haline getirir. Adresler, evlere giren hırsızların ve takipçilerin işini kolaylaştırır.

4. Tatil planlarınızı yazmayın. Facebook'ta duvarınıza "Beni gelecek Çarşamba'ya kadar beklemeyin" ya da "2 hafta Antalya'dayım" şeklinde yazılar yazmayın. Bunlar şu anlama gelir: "Gelin ve benim evimi soyun".

5. Yapacağınız kısa gezileri de siteye eklemeyin. Bunlar da aynı şekilde hırsızlara davetiye çıkarıyor.

6. Uygunsuz resimler eklemeyin. Patronlarınız ve gelecekteki işverenleriniz artık Facebook'taki sayfaları da ziyaret ediyor burada bulunan herhangi bir resim sizin için problem oluşturabilir.

7. İtiraflarınızı yazmayın. Bunlar hayatınızın geri kalan kısmında size karşı kullanılabilir.

8. Telefon numaranızı da eklemeyin. Size bir şey satmak isteyenler ya da telefon sapıkları tarafından rahatsız edilmek istemiyorsanız, telefon numaranızı kesinlikle yazmayın.

9. Çocuklarınızın ismini yazmayın: Bunlar kimlik dolandırıcıları ya da daha da kötüsü çocuk istismarcıları tarafından kullanılabilir. Bir çocuğun kimliğini çalmak çok daha kolaydır. Bir yetişkin bir şeyin yanlış olduğunu er geç anlayabilir. Ancak çocuklar bunun farkına varamaz.

10. Profilinizi tam olarak doldurmayın. Çünkü bu bilgiler sadece Facebook'ta yayınlanmaz. Google gibi arama motorlarına da gidecektir. Bir isim gibi basit, sade bilgileri girin. Diğer bilgilerinizi gizli tutun.
 
populergazete.com



Bu haber 495 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,422 µs