En Sıcak Konular

Sağlık Bakanlığı 2 bin özürlü personel alacak

10 Kasım 2010 13:11 tsi
Sağlık Bakanlığı, taşra teşkilatına, 17 farklı unvanda istihdam edilmek üzere sınavla 2 bin adet özürlü personel alacak.

Sağlık Bakanlığı Özürlü Personel Sınavı, Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü'nce 13 Kasım 2010'da saat 10.30'da 81 il merkezinde yapılacak. Sınav başvuruları 20 Temmuz-10 Ağustos tarihleri arasında http://personel.saglik.gov.tr internet adresi üzerinden yapılmıştı. Adayların müracaatları, Sınav Müracaatı Kabul Komisyonu'nca kontrol edildi. Sınava özürlülük oranı yüzde 40 üzerinde olan 40 bin 306 aday başvurdu.

Sağlık ve Teknik Hizmetler sınıfında kadrolara başvuracak adayların, ilgili unvanları ibraz etmelerinin yanı sıra ortaöğretim, ön lisans ve lisans mezunu olmaları; memur kadrosunda istihdam edileceklerin ortaöğretim, ön lisans ve lisans mezunu olmaları; hizmetli kadrosunda istihdam edileceklerin ise en az ilköğretim mezunu olmaları şartı arandı. Sınava 350 ilköğretim mezunu başvurdu.

Sınav sonuçları, Milli Eğitim Bakanlığının http://www.meb.gov.tr internet adresinden ilan edilecek. Adayların atama işlemleri ise sınav sonuçlarının Sağlık Bakanlığı'na bildirilmesinden sonra, sınavda aldıkları puana göre oluşan başarı sıralamasına göre yapılacak.

Özürlü personel alımı yapılacak kadrolar şöyle: "20 diş tabibi, 30 eczacı, 150 hemşire, 150 ebe, 20 biyolog, 30 diyetisyen, 15 çocuk gelişimci, 20 fizyoterapist, 20 psikolog, 15 sosyal çalışmacı, 140 sağlık teknikeri, 210 sağlık memuru, 800 memur, 10 mühendis, 10 tekniker, 10 teknisyen, 350 hizmetli"

 CİHAN

 



Bu haber 643 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,047 µs