En Sıcak Konular

Bakan Çelik'ten laiklik vurgusu

10 Kasım 2010 13:07 tsi
Devlet Bakanı Faruk Çelik, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda bakanlığının bütçesi üzerinde yaptığı konuşmada, "Anayasamızın ifadesiyle Diyanet İşleri Başkanlığı; laiklik ilkesi doğrultusunda, bütün siyasi görüş ve düşüncülerin dışında, milletçe daya

Devlet Bakanı Faruk Çelik, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda, Diyanet İşleri Başkanlığı, TİKA ve Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı kurumlarının bütçesi üzerinde konuştu.

-HURAFELERE KARŞI HALK UYARILIYOR-

Diyanet İşleri Başkanlığının asli görevlerinden birinin toplumu din konusunda aydınlatmak olduğuna dikkat çeken Bakan Çelik, şöyle dedi:

"Başkanlık bu görevini ifa ederken doğru dini bilgiyi halka ulaştırmak, böylece bid’at, hurafe ve batıl inançlara karşı halkımızın daha duyarlı olmasını sağlamak için çalışmaktadır.

Seri kitaplar projesi kapsamında aile huzuru, madde bağımlılığı, değişen dünyada kadın, sokak çocukları, çocuk ve şiddet, insan hakları, iş ve ticaret ahlakı, sahtecilik, kumar, tüketim ahlakı ve israf, hurafeler, çevre bilinci, engelliler, yaşlılara saygı, gençlik sorunları ve intihar konularının ele alındığı kitaplar bastırılmış ve ücretsiz olarak dağıtılmaktadır."

-"ASİMİLE OLMAMALARI İÇİN GAYRET SARF EDİYORUZ"-

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın 32 ülkede bulunan vatandaş ve soydaşa din hizmet sunduğunu vurgulayan Çelik, "Diyanet İşleri Başkanlığı onları milli, dini ve kültürel değerlerine bağlı olarak asimile olmadan bulundukları topluma entegre olmaları için de yoğun gayret sarf etmektedir" dedi.

-500 BİN ADET KUR’AN-I KERİM DAĞITILDI-

Devlet Bakanı Faruk Çelik, 2010 yılının Kur’an yılı olarak ilan edildiğini hatırlatarak, "Bu etkinlikler kapsamında halkımıza ve yurt dışında yaşayan vatandaş, soydaş ve Müslüman topluluklara 500 bin adet Kur’an-ı Kerim ücretsiz olarak dağıtılmıştır. Yıl sonuna kadar bu rakamın 1 milyona ulaşılması hedeflenmektedir" diye konuştu.

-DİYANET’İN BÜTÇESİ YÜZDE 19,94 ARTTI-

Bakan Çelik, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın 2011 yılı bütçesinin 2010 yılına göre yüzde 19,94 artırılarak 3 milyar 178 milyon 992 bin 500 TL’ye yükseltildiğini belirterek, "Diyanet İşleri Başkanlığı’nın bütçesinin yüzde 96,27’sini personel giderleri ile sosyal güvenlik kurumlarına devlet primi giderleri oluşturuyor" dedi.

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı bütçesi üzerinde de konuşan Çelik, "Vatandaşlarımızın kimliklerini koruyarak bulundukları ülkelerde uyum içinde huzurlu bir şekilde yaşamaları bizim için son derece önemlidir" dedi.

TİKA’nın bütçesi üzerinde de konuşan Çelik, "Ülkemizin kalkınma yardımları 2004 yılında 339 milyon dolar iken bu rakam 2009 yılında 707,1 milyon dolara ulaşmıştır" dedi.



Bu haber 597 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,315 µs