En Sıcak Konular

Hristofyas ve Rum yetkililere ölüm tehdidi

10 Kasım 2010 11:51 tsi
Rum Yönetimi Başkanı Dimitris Hristofyas ve bazı Rum parti liderlerine içerisinde bıçak da bulunan tehdit mektubu gönderildiği belirtildi.

Rum Alithia ve Simerini gazetelerinin manşetten verdiği habere göre, 20 gün önce 6 Rum siyasiye birer tehdit mektubu gönderildi. Mektuplarda A - 4 ebadında birer fotokopi şeklinde mektup yanında bir de bıçak olduğu saptandı. 'İraklis' (Herkül) imzalı mektuplarda "Türklerle kahve içmekten vazgeçin." ifadesi de yer aldı.

Gazeteye göre bir mektupta "Seni uykunda öldüreceğim", bir başkasında ise "Hristofyas'ı dinlemekten vazgeç." ifadelerinin yer aldığına işaret etti. Konunun polise intikal ettiği ve araştırılmakta olduğu belirtilen haberde, tehdit mektuplarını yazan veya yazanların kim olduğuna ilişkin ilk bulgulara ulaşıldığı öne sürüldü.

Simerini; "Dört Siyasiye Küfür ve Tehditler.... Hristofyas, Karoyan, Anastasiadis ve Dimitriu Beyinsizlerin Hedef Tahtasında" başlıklı manşet haberinde, adı geçen siyasilere gönderilmiş kolaj (gazetelerden kesilmiş kelimelerin yapıştırıldığı) tehdit mektuplarından birinin fotokopisine yer verdi. Gazete, Rum Meclis ve DİKO Başkanı Marios Karoyan ve DİSİ Başkanı Nikos Anastasiadis'in, tehdit mektubu aldığını Simerini'ye teyit ettiğini, polisin de bilgileri doğruladığını yazdı. Gazete, Anastasiadis'in; Rum polisinin, şu ana kadar hiçbir ifade almamasından hoşnutsuzluk belirterek polisi, olayı ciddiye almamakla suçladı.

Haberlere göre tehdit mektuplarında Herkül imzasını kullanan kişi, Başkan Hristofyas'ı Kıbrıs sorununda aldığı kararlardan ve hükümetin iç yönetimle ilgili tercihlerinden dolayı suçluyor ve kendisini, uykusunda öldürmekle tehdit ediyor.

RUM İSTİHBARATI ALARMDA

Rum polisinin ve İstihbarat Teşkilatı'nın (KİP) "kırmızı alarm" durumunda olduğunu ve olayı büyük bir gizlilik içerisinde araştırdığını belirten gazete, Rum Polis Basın Sözcüsü Mihalis Katsunodos'un SİGMA TV'nin soruları üzerine tehdit mektupları ve mutfak bıçaklarıyla ilgili haberleri doğruladığını ancak mektupları alan kişilerin isimlerini açıklamadığını yazdı. Gazeteye göre Katsunodos, polisin olayı Ekim ayından beridir araştırmakta olduğunu doğruladı, ancak tehdit düzeyinin düşük olduğunu belirtti.

cihan



Bu haber 579 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,414 µs