En Sıcak Konular

'Kurban Bayramı'nda trafik canavarının kurbanı olmayın'

10 Kasım 2010 11:23 tsi
Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyon Başkan Vekili ve İzmir Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Celil Anık, Kurban Bayramı'nda sürücülerin trafik kurallarına daha çok hassasiyet göstermesini istedi.

Şehiriçi ve şehirlerarası trafiğin bayram dolayısıyla yoğunluk kazanacağını hatırlatan Anık, şoför esnafının ve trafiğe çıkacak diğer vatandaşların çok dikkatli olması gerektiğini belirterek, "Özellikle trafik seyrinin arttığı tatilin ilk ve son günlerinde, sürücülerimizden kurallara uymakta gereken hassasiyeti göstermelerini bekliyoruz." dedi.

Federasyon Başkan Vekili Anık, sürücülerin uykusuz, yorgun, dalgın ve alkollü araç kullanmaması, aşırı hız, hatalı sollama, yakın takip ve şerit ihlâli yapmamasını istedi. Yolculuğa çıkarken araç bakımının yapılmasının hayati önem taşıdığını vurgulayan Celil Anık, "Sürücü koltuğuna oturun ve arkanıza yaslanarak dikiz aynasına bakın. Kulağınızla kafa yastıkları aynı hizada değilse düzeltin. Bu yastıklar ve ölçme, boyun yaralanmalarından sizi koruyacaktır. Sonra da koltuğunuzu, başınızla kafa yastıklarının arasında 10 santimetre kalacak kadar ayarlayın. Direksiyonun size uzaklığı da çok önemli. Fazla önde oturan sürücüler, bir kazada emniyet kemeri mekanizması çalışmadan direksiyona çarpıp yaralanabilir. Eliniz tam direksiyona erişebileceği şekilde oturun. Direksiyona mümkün olduğunca uzak durmaya çalışın. Farlarınızı gündüz de yakın. Bu, iki şeritli yollarda kafa kafaya çarpışma riskini yüzde 5, yayaya çarpma riskini yüzde 12 azaltmaktadır. Bir başka önemli konu da araç içi sıcaklığıdır. Özellikle uzun yolculuklarda zaman geçtikçe sürücüler, iç sıcaklığa alışıp rehavete kapılıyor. 5 ile 8 dakika aralıklarla sıcaklığı önce düşürmek ve ardından yükseltmek, dikkatin artmasını sağlıyor. Aracınız sıcak değil, serin olsun. Cep telefonlarını kulaklığıkla kullanmak da aynı telefonu tek elinizle tuttuğunuz kadar konsantrasyonu bozuyor." şeklinde konuştu.

Trafik kazalarının, ancak kurallara uyulması durumunda önlenebileceğini vurgulayan Celil Anık, yola çıkılmadan önce ve seyir halindeyken kesinlikle alkollü içki ve kafeinli içeceklerden uzak durulması gerektiğini kaydetti.
 
cihan



Bu haber 590 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,248 µs