En Sıcak Konular

Sıcaklıklar mevsim normallerinin üzerinde

10 Kasım 2010 10:20 tsi
Sıcaklıklar, mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye devam ediyor...

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nden yapılan son değerlendirmelere göre; Marmara'nın batısı ile Ege'nin kıyı kesimlerinde parçalı ve çok bulutlu, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde iç bölgelerde yer yer sis, İç Anadolu'nun kuzeydoğusu, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda buzlanma ve don olayı bekleniyor.

Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik olmayacak, ülke genelinde mevsim normallerinin 4 ila 6 derece üzerinde seyredecek. Rüzgâr, genellikle güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara ile Kuzey Ege kıyılarında yer yer kuvvetli (40–70 km/s) olarak esecek.


SİS, BUZLANMA VE DON OLAYI UYARISI

Bu sabah ve gece saatlerinde iç bölgelerde görülecek sis olayının oluşturabileceği olumsuz şartlara karşı (hava kalitesinde azalma, ulaşımda aksama vb.) ilgililerin ve vatandaşların tedbirli olmaları gerekiyor.

Bu sabah ve gece saatlerinde İç Anadolu'nun kuzeydoğusu, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri (Gümüşhane, Bayburt) ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda (Erzurum, Erzincan, Kars, Ardahan, Ağrı, Van) yer yer don olayı beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı ilgililerin ve vatandaşların tedbirli olmaları gerekiyor.

Rüzgarın, Marmara ile Ege'nin kıyı kesimlerinde güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden yer yer kuvvetli olarak esmesi beklendiğinden oluşabilecek olumsuz şartlara (Soba ve baca gazı zehirlenmesi, ulaşımda aksama vb.) karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekiyor.


BAZI İLLERDE HAVA DURUMU

Ankara: Parçalı ve az bulutlu 22 derece.

İstanbul: Parçalı bulutlu geçecek. Rüzgar güneybatı (Lodos) yönlerden yer yer kuvvetli (40-70 km/saat) olarak esecek 24 derece.

İzmir: Parçalı ve çok bulutlu geçecek. Rüzgar güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden yer yer kuvvetli (40-50 km/saat) olarak esecek 24 derece.

Antalya: Parçalı az bulutlu 24 derece.

Samsun: Parçalı az bulutlu 28 derece.

Erzurum: Az bulutlu ve açık geçecek. Bu sabah ve gece saatlerinde yer yer don olayı görülecek 15 derece.

Diyarbakır: Az bulutlu ve açık 24 derece.


BÖLGELERE GÖRE HAVA DURUMU

Marmara: Parçalı, sabah saatlerinde batısı çok bulutlu geçecek. Rüzgar güneybatı (Lodos) yönlerden kuvvetli (40-70 km/saat) olarak esecek.

Ege: Parçalı, sabah saatlerinde kıyı kesimleri çok bulutlu geçecek. Rüzgar bölgenin kıyı kesimlerinde güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) olarak esecek.

Akdeniz: Az bulutlu ve açık, batısı parçalı ve az bulutlu geçecek.

İç Anadolu: Parçalı ve az bulutlu geçecek. Bu sabah ve gece saatlerinde doğusunda yer yer sis, kuzeydoğusunda don olayı bekleniyor.

Batı Karadeniz: Parçalı ve az bulutlu geçecek. Bu sabah ve gece saatlerinde iç kesimlerde yer yer hafif sis görülecek.

Orta ve Doğu Karadeniz: Parçalı az bulutlu geçecek. Bu sabah ve gece saatlerinde iç kesimlerinde yer yer hafif sis, Bayburt çevrelerinde don olayı görülecek.

Doğu Anadolu: Az bulutlu ve açık geçecek. Bu sabah ve gece saatlerinde bölgenin kuzey ve doğu kesimlerinde yer yer don olayı görülecek.

Güneydoğu Anadolu: Az bulutlu ve açık geçecek.

 
cihan



Bu haber 555 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,912 µs