En Sıcak Konular

Yolcu yoğunluğunda zirve

10 Kasım 2010 09:48 tsi
9 günlük bayram tatili kararıyla kara, deniz ve hava araçlarındaki yolcu yoğunluğu zirve yaptı.

Anadolu ve Trakya'nın dört bir yanına yolcu taşımacılığı yapan 9 bin 400 otobüse ilaveten 5 bin araç için geçici ek sefer izni verildi.

Bakanlık izniyle gerçekleştirilecek bu seferlerle birlikte 7 milyon insan otobüslerle taşınacak. Hızlı tren ve trenler için de ek seferler konurken, deniz taşımacılığı ile sadece İstanbul'dan Marmara ve çevresine 46 bin araç ve 300 binin üzerinde insan taşınmış olacak. Havayolu şirketleri de on binlerce yolcuyu taşıyacak. Yetkililer ek seferlere rağmen yoğunluğu fırsat bilerek ortaya çıkabilecek korsan taşımacılara karşı vatandaşları uyarıyor.

Yoğun talebe cevap vermek için yoğun çaba sarf edenTürkiyeOtobüsçüler Federasyonu (TOFED), şehirlerarası taşıma yetkisi bulunmayan 5 bin otobüs için Ulaştırma Bakanlığı'ndan 10 günlük izin aldı. TOFED Başkanı Rüştü Terzi, "İzin sayesinde 5 bin otobüs tatilde ek sefere çıkacak. Ek sefer imkânıyla birlikte, 10 günlük süre de 7 milyon kişi kayıtlı otobüslerle seyahat edebilecek." diye konuştu.

İDO, bayramda artacak yolcu talebini dikkate alarak, feribot ve deniz otobüsü hatlarında özel tarifeye geçiyor. 12-21 Kasım tarihleri arasında sefer sayıları artacak. Özellikle Eskihisar-Topçular hattında bu bayram gemi sayısı ilk ve son günlerde artırılarak, doldur boşalt sistemi uygulanacak. Mevcut sefer saatlerine ilave olarak; Yenikapı-Bursa hattında 30 feribot, 2 deniz otobüsü, Yenikapı-Bandırma hattında 40 feribot, 16 deniz otobüsü, Yenikapı-Yalova hattında 66 feribot, 18 deniz otobüsü, Pendik-Yalova hattında 30 feribot, 5 deniz otobüsü seferi yapılması planlandı. Bursa varış noktasına 28 ek sefer konuluyor. TCDD Yüksek Hızlı Tren'e (YHT) ek seferler koyarken, diğer trenleri de ek vagonlarla takviye etti. YHT'ler 12-20 Kasım tarihlerinde, Ankara'dan saat 17: 00'de hareket ederken, Eskişehir'den saat 20.00'de hareket edecek. 13, 15 ve 21 Kasım tarihlerinde Ankara'dan saat 14.00'te, Eskişehir'den saat 17.00'de hareket edecek. Diğer taraftan; 12-22 Kasım 2010 tarihleri arasındaİzmirMavi, Fatih, İç Anadolu, Meram, Eskişehir Ekspresi ve Cumhuriyet Ekspresleri ilave vagonlarla takviye edildi. Havayolu firmaları da ek sefer düzenleyecek. Onur Air Havayolları 29 uçakla gerçekleştirecekleri ek seferlerle 45 bin yolcu taşımayı planlıyor. Atlasjet 60 bin yolcu taşımayı hedefliyor. SunExpress mevcut seferlerin yanında 16 ilave uçuş gerçekleştirecek. Turkuaz Havayolları da 10 günde 220 sefer düzenleyecek.

Öte yandan bayram tatillerinde otobüs firmaları vatandaştan gelen talebe cevap veremediği için fırsatçılar işbaşına koyuldu. Yetkililer bu konuda vatandaşları mağdur olmamaları konusunda uyarıyor. TOFED Başkanı Rüştü Terzi, belgesiz, korsan taşımacıların İstanbul'dan Anadolu'ya her gün onlarca araç kaldırdığına dikkat çekiyor. Terzi, "Bu araçlar hiçbir denetim engeline takılmadan rahatlıkla gidebiliyor. Korsan taşımacılığın önüne geçmek için şehirlerin giriş ve çıkışlarına denetim noktaları kurulmalı." diyor.

zaman




Bu haber 500 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,555 µs