En Sıcak Konular

Oktay Ekşi ile ilgili şok iddia

10 Kasım 2010 09:26 tsi
Oktay Ekşi ile ilgili şok iddia  
TESEV’in ‘Başörtü yasağı ve Ayrımcılık’ raporunda Oktay Ekşi'nin de adı geçiyor...

TESEV’in ‘Başörtü yasağı ve Ayrımcılık’ raporunda gazeteci Oktay Ekşi’nin de ikna odalarına girerek görüşme yaptığı iddiasına yer verildi.

CHP’li Nur Serter’in star’da yer alan röportajıyla yeniden gündeme gelen 28 Şubat döneminde İstanbul Üniversitesi’ndeki “İkna odası” tartışmasında ilginç bir iddiaya ortaya atıldı. TESEV’in “Başörtüsü Yasağı ve Ayrımcılık: Uzman Meslek Sahibi Başörtülü Kadınlar” raporunda yer alan ikna odası mağdurlarının anılarında eski Hürriyet Başyazarı Oktay Ekşi’ye ağır suçlamada bulundu. Seldanur adlı  öğrencinin raporda yer alan ifadesinde o odada kendisini ikna etmek için bulunanlar arasında Ekşi’nin de olduğunu iddia etti.

EKŞİ: RAPOR BİR YAYINLANSIN

Seldanur’un anlattıkları raporda şu sözlerle yer aldı: “İşin acı tarafı bizim hemcinslerimizin bizi anlamamakta ısrar etmesi. Örneğin Necla Arat. Geldi işte ikna etmek için bizleri Oktay Ekşi ile birlikte. İkna etmek için uğraştılar uğraştılar edemediler. ‘Sen nereye gidiyorsun, dördüncünün beşincisi olmaya mı’ diye sordular. Nur Serter de aynı şekilde. İlk başlarda, ‘ikna odalarının mimarı benim’ diyordu. Bunlar bizim çocuklarımıza yarın öbür gün açıklayamayacağımız şeyler.” TESEV raporunda hakkındaki iddialarla ilgili telefonla aradığımız Oktay Ekşi “Raporu yayınlasınlar da ondan sonra konuşuruz” dedi.

İkna odasını tartışmak Anayasa’nın ilk üç maddesine aykırıdır

İstanbul Üniversitesi eski Rektörü Prof. Dr. Kemal Alemdaroğlu, ikna odaları konusunda topu Nur Serter’e attı. İkna odaları faaliyette olduğu sırada yurtdışında bilimsel araştırma yaptığını söyleyen Alemdaroğlu, “Nur Hanım vekil rektördü. Vekil rektör, rektörün tüm yetkilerini taşır. Kamera kayıtlarından haberim olsa ya da olmasa ne ifade eder” dedi. Alemdaroğlu, “Benim rektör olarak her şeyi bilmem gerekmiyor. Bu düzenleme içinde vekil rektör, yönetim kurulu üyeleriyle birlikte kimisi 18’i doldurmamış öğrencilere yasa ve yönetmelikleri anlatarak mağdur olmamalarını, İ.Ü’yü kazanmış öğrencilerin mağduriyetini önlemek için açıklama yapıyor. İkna odası ne demek? İşkence odası haline dönüştürmenin anlamı var mıdır?” Prof. Alemdaroğlu ikna odalarını tartışmanın da “Anayası’nın ilk üç maddesi, 174. maddesi ve İnkılap Kanunları’na aykırı” olduğunu savundu.

Alemdaroğlu’na suç duyurusu

Adalet Platformu Başkanı Adem Çevik, Kemal Alemdaroğlu hakkında, İstanbul Üniversitesi  Rektörü olduğu dönemde bazı öğrencileri ‘ikna odaları’nda başörtülerini çıkarmaları için baskıya maruz bıraktığı iddiasıyla suç duyurusunda bulundu. Çevik, Fatih Başsavcılığı’na sunduğu dilekçesinde, o dönemde, üniversitede öğrenci olan Hanife Gökdemir ile Nevin Öner Karakuş’ın başörtülerini açmaları için baskı gördüklerine dair beyanlarına da yer verdi.

star

 



Bu haber 1,055 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,104 µs