En Sıcak Konular

Büyükelçi Dışişleri'ne çağrıldı...

10 Kasım 2010 08:45 tsi
Büyükelçi Dışişleri'ne çağrıldı...

Büyükelçi röportaj sonrası Avusturya Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldı.

Türkiye'nin Viyana'daki Büyükelçisi Kadri Ecvet Tezcan, Presse gazetesine verdiği röportajdan dolayı Avusturya Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldı. Tezcan'ın, bugün yayınlanacak olan röportajında Avusturya'nın iç politikasını eleştirdiği öğrenildi.

Röportaj nedeniyle Türk Büyükelçi'ye ilk tepki Başbakan Yardımcısı Josef Pröll'den geldi. Pröll, sözcüsü aracılığıyla yaptığı açıklamada, "Bir diplomatın misafir bulunduğu ülkenin iç politikası hakkında bu tarzda konuşması ve hükümetin bir üyesini bu şekilde kalitesizleştirmesi ölçüsüz ve kabul edilemez" ifadelerini kullandı.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Alexander Schallenberg, dün akşam yaptığı açıklamada, Tezcan'ın bu sabah bakanlığa çağrılacağını bildirdi. Dışişleri Bakanı Michael Spindelegger'in bugün mevkidaşı Ahmet Davutoğlu ile bir telefon görüşmesi yapması bekleniyor. Avusturya'nın Ankara Büyükelçisi'nin de Türk Dışişleri Bakanlığı'ndan randevu talebinde bulunduğu öğrenildi.

Diplomatik krize neden olan röportajda, Tezcan'ın, özellikle yabancılara karşı sert tavırları ile bilinen İçişleri Bakanı Maria Fekter hakkında söylediği "Yanlış partide bulunuyor" ifadelerinin tepki topladığı belirtiliyor. Tezcan'ın bu cümleyle, Fekter'in aşırı sağcı Avusturya Özgürlükçüler Partisi'ne üye olması gerektiğini ima ettiği düşünülüyor. Tezcan'ın röportajda, "Türkler mutlu. Sizden sadece virüsmüş gibi muamele görmek istemiyorlar" dediği kaydedildi. Tezcan'ın ayrıca başörtüsü meselesine değinerek, "Çıplak olarak havuza girmek serbestse, başörtüsü takmak da serbest olmalı. Yasalar da buna müsaade ediyor" dediği aktarıldı.

cihan



Bu haber 937 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,782 µs