En Sıcak Konular

Önder Sav Kılıçdaroğlu'nun rakibini buldu

10 Kasım 2010 08:15 tsi
Önder Sav Kılıçdaroğlu'nun rakibini buldu

CHP'de bir hafta önce başlayan tartışmaların sonu kurultay olacak gibi. Üçe bölünen CHP'de her kesimin uzlaştığı tek nokta seçimli olağanüstü kurultay.

Sav, Baykal ve Kılıçdaroğlu yanlıları olarak üçe bölünen CHP'de tüm kesimlerin uzlaştığı tek konu seçimli olağanüstü kurultay. Bir an önce kurultay isteyen Önder Sav'ın bir de sürpriz adayı var: Berhan Şimşek.

Önder Sav ve ekibi: Geçen haftaya kadar CHP'de en güçlü adam olan Önder Sav, partideki koltuğunu kaybetse bile halen örgüt üzerinde güçlü. Ekibiyle sürekli temas halinde. Kılıçdaroğlu'nun "türban, genel af" gibi söyleminden rahatsız olan Parti Meclisi içinde önemli desteği var.

Önder Sav bir an önce seçimli kurultay istiyor ve sürpriz bir adayı var: İstanbul İl başkanı Berhan Şimşek. Şimşek İstanbul İl başkanı olduğu ilk günden bu yana genel başkan Kemal Kılıçdaroğlu ve Gürsel Tekin'e mesafeli.

'GİZLİ' KAHRAMAN

Deniz Baykal ve ekibi: Son krizin gizli kahramanının Deniz Baykal olduğu artık açık. Son açıklaması bunun bir işareti. "Seçimlere kadar genel başkanlık sorunumuz yok" açıklaması kendisine çizdiği yolu işaret etse de yeni dönemde işi zor. CHP'yi yakından bilenler Baykal'ın hedefinin parti içindeki konumunu güçlendirmek ve Kemal Kılıçdaroğlu'na gölge başkanlı yapmak olduğunu söylüyor. Aynı kaynaklara göre Baykal'ın bu rolü kazanması Kemal Kılıçdaroğlu ile giriştiği pazarlık sonucuna bağlı.

BATUM VE BAYKAL

Kılıçdaroğlu'nun yeni döneminde Genel Sekreter yaptığı Süheyl Batum'un ise Baykal ile ilişkisine dikkat çekiliyor. Baykal'ın seçimli kurultayda Parti Meclisi'ne kendine yakın isimleri sokarak konumunu güçlendirmek istediği ifade ediliyor.

LİSTE KORKUSU

Kılıçdaroğlu ve ekibi: Bütün gözlerin üzerinde olduğu iki kişi var. Kılıçdaroğlu ve Gürsel Tekin. İkili CHP'yi yeniden yapılandırmak istiyor ama var olan kadro ile bunu yapamayacaklarını düşünüyorlar. Bu yüzden seçimli kurultay için nabız yokluyorlar.

İl başkanları toplantısından seçimli kurultay kararı çıkabilir. Kılıçdaroğlu'nun yakın çevresini seçimli kurultay konusuna ikna eden ise Şubat ve Mart ayında tartışılmaya başlanacak olan milletvekili adayları konusunda yaşanabilecek krizler. Kılıçdaroğlu'nun PM'den rahatsızlığı da biliniyor. Kılıçdaroğlu başlayan süreci bir an önce bitirmek böylece seçimlere krizsiz girmek istiyor. Partide köklü bir değişiklik yapmak istiyor. Bunun için DSP ve CHP'den istifa edenlere teklif götürülecek. Gürsel Tekin ise il il dolaşarak örgütleri şekillendirecek.

İstifa etmeyi düşünmüyor

Kılıçdaroğlu ve Gürsel Tekin ile yıldızları barışmayan CHP İstanbul İl Başkanı Şimşek istifa iddiaları için "İstifa etmeyi düşünmüyorum, genel başkandan da böyle bir talep yok" açıklamasını yaptı. NTV'de canlı yayına katılan Şimşek, Kılıçdaroğlu'na destek toplantısında neden katılmadığına ilişkin bir soru üze-rine ise "O saatte TV8'de programdaydım. Siyaset, işgüzarlık anlayışı paradigmalı temelli yapılmaz. Kardeşlerim toplantıyı yaptılar diye onlara bir kızgınlığım, dargınlığım yok" karşılığını verdi.


yenişafak



Bu haber 1,064 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,782 µs