En Sıcak Konular

'Biraz sabırlı olmak gerekir'

8 Kasım 2010 19:39 tsi
'Biraz sabırlı olmak gerekir' Cemil Çiçek, Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası, yaptığı açıklamada 12 Eylül darbecilerinin yargılanması ile ilgili süreci değerlendirdi.

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, verginin yeniden yapılandırılması konusunun Bakanlar Kurulu'na gelmediğini söyledi. Çiçek, konunun çok yönlü olmasından dolayı geciktiğine işaret etti.

Bakan Çiçek, Bakanlar Kurulu toplantısı sonrasında yaptığı açıklamada, vergilerin yeniden yapılandırılmasıyla ilgili tasarının Bakanlar Kurulu'nun gündemine gelmediğini söyledi. Çiçek, konunun, çok yönlü olmasından dolayı geciktiğini ifade etti. Yeniden yapılandırmayla ilgili hükümet içinde görüş ayrılığı olmadığını vurgulayan Çiçek, "Tasarıyı, hükümete geldiği anda yasalaşsın diye TBMM'ye göndeririz. TBMM de bu konuya öncelik verecektir." dedi.

Yabancı basın organlarında Kıbrıs'la ilgili yeni anlaşmaların olabileceği yönündeki haberlerin hatırlatılması üzerine Bakan Çiçek, "Kıbrıs sorunu çözülmediyse bunun sorumlusu Güney Kıbrıs'tır. 2004'te çözüm planına hayır diyen Rum tarafıdır. Herkes verdiği sözün arkasında durması gerekir. Türkiye tarafından jest bekleyenler, biraz da Güney Kıbrıs tarafından beklemeliler. Cumhurbaşkanı ve Dışişleri bu konuda açıklama yaptılar. Türkiye ve KKTC üzerine düşeni yaptı; adım atması gereken Rum tarafıdır." diye cevap verdi.

Cemil Çiçek, 12 Eylül darbecilerinin yargılanması ve Yargıtay'ın Ergenekon davası sanığı Mehmet Haberal'ın açtığı davayla ilgili kararının sorulması üzerine, şunları ifade etti: "Bu yasaları yargılama süreci devam ediyor. Görevsizlik kararları var ama eninde sonunda bunlar nihai sonuca bağlanacaktır. Biraz sabırlı olmak gerekir. Belki yargı ağır işliyor bu konularda. Görevsizlik kararlarıyla karar verecek makamlar bellidir."

Balyoz iddianamesinde ismi geçen üç subayın YAŞ'ta emekliliğe sevk edilmesinin uygun görüldüğünü, daha sonra bu konuyla ilgili Asker Yüksek İdare Mahkemesi'nin de aldığı bir karar olduğu hatırlatılarak, "Bu konudaki tutumunuz ne olacak?" sorusuna ise Çiçek, "Yürütmeyi durdurma kararı demek, daha işin başındayız demek. Nihai karar değil, kesinleşmiş bir karar yok. Rica edeceğim, yargılanması devam eden konuyla ilgili açıklama yapmam. Bu, ceza hukuku açısından doğru bir karar olmaz." diye konuş.

Bakan Çiçek, ayrıca, Kurban Bayramı'nda 15 Kasım Pazartesi gününden itibaren memurların idari izinli sayılacağını belirtti.

(CİHAN)



Bu haber 799 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,686 µs