En Sıcak Konular

Haber kanalları mitingi neden yayınlamadı?

0 0 0000 00:00 tsi
Haber kanalları mitingi neden yayınlamadı? BBC ve CNN İnternational haber kanalları bile özel muhabirlerle Cumhuriyet Mitingi’ni duyururken, manken kavgalarını saatlerce veren normal kanallar bir kenara, 24 saat haber vermekle yükümlü kanallar bile körleşti! Peki ama nede

Bugün Türkiye’deki en önemli ve büyük haber elbette Ankara’da yapılan Cumhuriyet Mitingi’ydi. Mitingin konusuna duyarlılık bir tarafa bu mitingin bizatihi kendisi başlıbaşına ve çaplı bir haberdi.

Esasen illa reyting kaygısı varsa da bundan daha izlenir bir haber Cumartesi günleri için bulmak oldukça zor sayılırdı. Öyle ki dünya basın organları da toplantının önemi ve haber değerinin farkında olduklarından, en büyüğünden en küçüğüne, uluslararası CNN’den BBC’ye Reuters’den Associated Press’e değin hepsi bu mitingi-üstelik yorumlayarak-izleyicilerine duyurdu.

Garip! Türk haber kanalları nerede?

Zaten asıl ilginç olay da bu noktada meydana geldi. Miting sırasında Türkiye’nin en yaygın TV haber kanalları olan CNN Türk, NTV, TGRT Haber, Haber 7 ve hatta bu tür olayları evire çevirmeye duyurmaya odaklı Habertürk dahi sustu!

Haber kanalları içinde bir tek SkyTürk canlı yayınla ve miting boyunca yayınına devam etti ve gelişmeleri duyurdu. Normal şartlarda 24 saat haber esasına dayanmayan “normal” kanallar bile bu türden haberleri yayınlarını keserek sık sık duyururken onlar da neredeyse tamamen sessiz kaldılar. Bu kanallardan sadece KanalTürk ve ART mitingi izleyicilerine yansıttı.

Sadece ana haber saatlerinde o da kısaca mitingden bahsettiler ve haber kanalları da saat başı haberlerinde basit haber formatıyla gelişmeleri duyurdu. Mitingin sürdüğü saatlerde sbazı haber kanalları basketbol maçı ve belgesel yayınlarken, bazıları da konuyla ilgisiz açık oturumlar sundu.

Neden bu yapıldı?

Peki ama haber kanaları bu mitingin duyurulması konusunda neden körleşti? Elbette bunun somut ve açıkça söylenir bir nedeni yok! Varsa da kimsenin bunun açıklaması beklenemez! Ancak mitingi veren, örneğin SkyTürk kanalı yöneticileri, kendilerine gelen yoğun izleyici reaksiyonları ile başka kanalların toplantıyı canlı vermediklerini öğrenince yayında şaşkınlıklarını gizleyemedi.

Dediğimiz gibi bu tutumun belli bir nedeni var mıdır, varsa nedir şu an için bilinmiyor. Ancak şu soruyu sormak şart… Ankara’daki Cumhuriyet Mitingi’nin “büyütülmemesi” yönünde kendilerine “herhangi bir yerden” “rica” geldi mi? Geldiyse bu ricanın tonu nasıldı ki, bu kadar kör gözüm parmağına şeklinde bu talimata uyuldu?

www.iyibilgi.com



Bu haber 341 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,456 µs