En Sıcak Konular

Emekli askerler bakanın istifasını istedi

8 Kasım 2010 15:32 tsi
Emekli askerler, savunma bakanının istifasını istedi...

Rusya Hava Komando Kuvvetleri'ndeki eski görevli üst düzey askerler Moskova'da gösteri düzenleyerek Savunma Bakanı Anatoli Serdyukov'un istifasını talep etti. Bakan Serdyukov, Ekim ayında Ryazan Komando Okulu'na ziyareti sırasında okul alanındaki kilisenin kaldırılmasını talep etmişti. Rus basınına göre, Serdyukov hava komando kuvvetlerini fesh ederek başka bir kuvvet komutanlığına bağlamayı düşünüyor.
Moskova'nın Poklonnıy Gor parkında eski komando askerleri protesto gösterisi düzenledi. Rus Komandoları Birliği'nin organize ettiği gösteriye yaklaşık bin beş yüz kişi katıldı. Rusya Denizciler, Füze, Sınır Birliği dernekleri ve çeşitli Ortodoks kuruluş temsilcileri de mitingde hazır bulundu. 28 sivil toplum örgütü de gönderdikleri mesajda komandolara destek verdiğini vurguladı.

Göstericiler ordu yönetiminin çalışma ve faaliyetlerini sert bir dille eleştirerek Bakan Serdyukov'un istifasını talep etti. Mitingde konuşma yapan Rus Komandoları Birliği Başkanı emekli general Vladislav Açalov, Serdyukov'un faaliyetlerini "olumsuz" bulduklarını iddia etti. Açalov, "Silahlı Kuvvetlerimizin bu duruma, düşük savaş kabiliyetine düşüren yetkililer sorumluluk taşımalı. Biz bunu talep ediyoruz. Eğer 17 Kasım'a kadar yanıt almazsak protesto gösterilerimize aynen devam edeceğiz" dedi.

Göstericiler Devlet Başkanı Dmitri Medvedev ve parlamento alt kanadı Duma'ya çağrıda bulundu. Trafik kazası nedeniyle hastanede yatan Hava Komando Kuvvetleri Komutanı General Vladimir Şamanov ise protestoculara mektup göndererek bakanla ilişkilerinin gerginleştirilmemesini istedi. Göstericiler Şamanov'un iki hafta önce bir trafik kazasında yaralanmasını da komplo olarak değerlendiriyor. Uzmanlara göre komando birliğinde yapılacak reformların karşısında durabilecek tek isim Şamanov.

Başta Nezavisimaya Gazeta gazetesi olmak üzere bazı Rus basınında çıkan haberlere göre, Hava Komando Birlikleri kuvvet birlikleri olarak fesh edilerek Kara Kuvvetleri'ne bağlanacak. Askeri reform bağlamında yapılan bu planlara eski komandolar sert tepki gösteriyor.(CİHAN)

 



Bu haber 666 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,803 µs