En Sıcak Konular

Anguslar kurban pazarına giriş yaptı

8 Kasım 2010 15:05 tsi
Türkiye'ye ilk ithal ''angus'' cinsi büyükbaş hayvanları getiren Manisa'daki şirket, 3 yıl içinde ürettiği yerli angusları, Ege Bölgesi'nde büyükbaş hayvan sıkıntısı yaşanması nedeniyle Kurban Bayramı öncesi satmaya başladı.

Berre Hayvancılık ve Tarım Ürünleri  Limited Şirketi Yönetim Kurulu Başkanvekili İsmail Koşar,  yaptığı açıklamada, 3 yıl önce ABD'nin Virgina eyaletinden getirdikleri ''angus'' cinsi büyükbaş hayvanları Manisa merkeze bağlı Selihşahlar beldesi yakınlarındaki Beydere Tohum ve Sertifikasyon Test Müdürlüğü tesislerinde besleyip, çoğalttıklarını, ''yerli angus'' üretimi gerçekleştirdiklerini belirtti.

Veteriner hekimler kontrolünde, doğal ot ve arpayla besledikleri, antibiyotik kullanmadan, organik şartlarda büyüttükleri yerli angusları genellikle İstanbul'daki lüks restoranlarla, büyük marketlere sattıklarını ifade eden Koşar, şu bilgileri verdi:

''Ege Bölgesi'nde Kurban Bayramı öncesi büyükbaş hayvan sıkıntısı olduğu yönünde çıkar haberler üzerine, vatandaşlarımızın dini vecibelerine katkı sağlamak amacıyla yerli angusları kurbanda satma kararı aldık.

Yüzde 100 yerli olan angus eti daha yüksek protein değerine sahip ve çok lezzetlidir. İstanbul'da lüks restoranlarda satılan angus eti, kurbanda vatandaşların sofrasına gelecek.

Angusları çiftliğimizden vatandaşlara canlı baskül olarak kilosunu 11 liradan satacağız. Ülkemizdeki büyükbaş hayvan cinsleri canlı olarak ortalama 500 kilogramdır.

Kesildiğinde 250 kilogram civarında et verir. Yerli angusta ortalama 500 kilogramlık hayvandan 300-320 kilogram et alınır. Et yönünden randımanlıdır.

Dini vecibe olarak kurban keseceklere daha fazla et dağıtılmasına olanak sağladığı için angus kesmelerini öneriyorum.''

İsmail Koşar, Manisa ve Ege Bölgesi'nin çeşitli illerinden gelecek kurban alıcılarına yetecek miktarda ellerinde yerli angus bulunduğunu söyledi.

Türkiye'ye yaklaşık 3 yıldır ABD, Uruguay ve Avustralya'dan ''angus'' cinsi büyükbaş hayvan getiriliyor. Türkiye şartlarına uyum sağlayan damızlık angusların ağırlıkları 500 kilogramdan 1,5 tona kadar ulaşabiliyor.




Bu haber 718 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,763 µs