iyibilgi analiz" /> iyibilgi analiz"/>

En Sıcak Konular

Cumhuriyet mitinginin verdiği mesaj!

0 0 0000 00:00 tsi
Cumhuriyet mitinginin verdiği mesaj! Ankara’da düzenlenen Cumhuriyet mitingi sona erdi. Mitingde neler yaşandı? Mitinge katılanların verdiği mesaj ne? iyibilgi özel ayrıntılarla Ankara’daki mitingi anlatıyor. iyibilgi analiz

Günlerdir tartışılan miting sonunda gerçekleşti. Kanaltürk’e göre milyonlar, CNNTurk’e göre binler, kimi kanallara göre ise yüz binler Ankara’da toplandı. Mitinge katılıp da iyibilgi’ye konuşan önde gelen bir gazeteci ise mitinge katılım 300 bin civarında olduğunu söylüyor.

Mitingi Erdoğan’ın Çankaya’ya çıkmasını istemeyenlerin düzenlediği bir gerçek. Ancak mitingi düzenleyenin ADD olması kimilerine göre mitinge katılımı önemli bir şekilde etkiledi. Örneğin mitinge DİSK gibi önde gelen meslek kuruluşları bu yüzden katılmadıklarını açıkladı. Dahası Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt'ın konuşmasının da mitingin vermek istediği mesajı boşluğa düşürdüğü belirtiliyor. Yapılan kimi yorumlara göre mitingin vermek istediği amaç Genelkurmay'ın ağırlığını Cumhurbaşkanlığı seçimlerine koymaya çalışmak.

Mitinge toplumsal ilgi vardı. Ancak mitingi canlı yayınlayan Kanaltürk dışında basın kuruluşları mitinge ilgi göstermedi. Diğer yandan mitinge katılanlar basın kuruluşlarının üzerinde baskı kurulduğu endişesini de dile getiriyor.

Mitingden önemli ayrıntı atılan sloganlardı. Cumhuriyetin tehlikede olduğunu, Çankaya’da laiklik karşıtı bir ismi görmek istemediklerini, Türkiye’nin Sevr şartları altında yaşadığını, yeni bir İstiklal Mücadelesi verdiklerini vurgulayan sloganlar kalabalıklar tarafından dile getirildi. Hükümet ile ilgili endişelerin vurgulandığı bu sloganlar işin bir tarafı. Diğer taraftan sloganlar da Türkiye’yi tehdit altındaymış gibi gösterdiği için eleştirilerden nasibini aldı.

Peki, mitingin verdiği açık mesaj ne? Kitlelerin demokratik hakları çerçevesinde düzenlenen bu mitingin verdiği mesaj Erdoğan’a yönelik. O kalabalık Erdoğan’ın Çankaya’ya çıkmamasını istiyor. Ancak Erdoğan’ın arkasında da ciddi bir kamuoyu desteği var. Henüz Çankaya’ya çıkmaya karar vermemiş olan Erdoğan’ın Çankaya’ya çıkıp çıkmayacağını ise yakında göreceğiz.

iyibilgi.com



Bu haber 292 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    27,008 µs