En Sıcak Konular

Albay Cengiz Köylü, savunmasını yapıyor

8 Kasım 2010 11:27 tsi
Albay Cengiz Köylü, savunmasını yapıyor...

Ergenekon davasının tutuklu sanıklarından Albay Cengiz Köylü, aynı davanın sanıkları arasında yer alan Erol Manisalı'nın Harp Akademileri'nde ders vermesi konusunda kendisinin nasıl bir etkisi olabileceğini söylerken başka bir yerde de Davutoğlu'nu ders vermesi konusunda davet ettiğini söyledi.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen Ergenekon davasına tutuklu sanıklardan Mehmet Haberal,Fatih Hilmioğlu, Levent Ersöz, Ersin Gönenci ve İbrahim Özcan katılmadı. Diğer 25 tutuklu sanığın hazır bulunduğu duruşmada tutuklu sanık Albay Cengiz Köylü, savunmasını yapması için sanık kürsüsüne alındı.

Sanık Köylü, savunmasının başında Ergenekon soruşturması ile dava sürecinde kendisiyle ilgili yapılan işlemleri kısaca değerlendirdi. Erol Manisalı'nın, 6 yıl süresince, Harp Akademileri'nde ders verdiğini belirten sanık Köylü, "Komutanlık ve Karargâh Subaylığı Eğitimi, AB-Türkiye İlişkileri ve AGSP konularında ders vermiştir. Bu dersler, eğitim uygulama emirlerinde belirtilmiş ve komutanlıkça onaylanmıştır." diye konuştu.

Erol Manisalı'nın ajandasının üç ayrı yerinde kendi isim ve telefon numarasının bulunmasının, dava dosyasında örgütsel ilişki olarak değerlendirildiğini belirten Köylü, "Bu isim ve telefonların yanında bazı notlar vardır. Bu notlar da ders notlarıdır. Harp Akademileri'nde bir bölümün ana bilim dalı başkanı olmam nedeniyle vermiş olduğum derse ilişkin notlardır. Zaten ismimin ya da telefonumun 3 ayrı yerde bulunması, aramızdaki ilişkinin ciddiyetini ortaya koymaktadır. Bir insan yakından tanıdığı bir kişinin telefon numarasını ya da ismini 40 ayrı yere yazar mı? Yakinen tanımadığı ve hatırlaması için not aldığı anlaşılıyor." diye konuştu.

Doktorasını yaparken Erol Manisalı'dan yardım gördüğü iddialarını da yalanlayan Köylü, Manisalı'nın Harp Akademileri'nde ders vermesi konusunda kendisinin bir yetkisi olmadığını savundu. Köylü, savunmasının başka bir yerinde de Ahmet Davutoğlu'nu, Harp Akademileri'nde ders vermek üzere davet ettiğini söyledi. Görüşmelerinin ve ilişkilerinin, verdikleri ders çerçevesinin dışında olmadığını savunan Köylü, başka bir konu ile ilgili olarak Manisalı'yı aramadığını, hatta 10 yıldır kendisini görmediğini söyledi.

Savcıların, hakkında bir delile ulaşamadığı için dinleme ve takip kararları aldıklarını savunan Köylü, dosyada bulunan kendisinin yaptığı telefon konuşmalarına ilişkin 26 telefon tapesinden 24'ünün meslektaşları, birinin akrabası ve bir tanesinin de hayatın doğal akışı gereği sivil bir kişi ile yaptığı görüşme olduğunu söyledi. Köylü, basın aracılığıyla onur ve şerefiyle oynandığını ileri sürerek yaptığı görüşmelerin bu nedenle normal olmadığını söyledi. Köylü, hakkındaki tapelerden 5'inin de bu konularla ilgili açtığı davalarla alakalı olduğunu söyledi.

Ayrıca Balyoz davasının da sanıkları arasında yer alan sanık Köylü, Karargah Evleri soruşturması ile ilgili olarak hakkında asılsız suçlamalar yapıldığını ileri sürdü. Köylü, bu konulara ilişkin dosyada yer alan telefon tapelerini okuyarak bu konuşmalara cevap veriyor.

cihan



Bu haber 622 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,522 µs