En Sıcak Konular

Ankara Valiliği'nden Kurban Bayramı tedbirleri

8 Kasım 2010 11:17 tsi
Ankara Valisi Alâaddin Yüksel, vatandaşların Kurban Bayramını huzur ve güven içerisinde geçirebilmeleri için büyükşehir belediye başkanlığı, ilçe kaymakamlıkları, il jandarma komutanlığı, emniyet müdürlüğü ile ilgili tüm kamu kurum ve kuruluşlarına genelg

Yüksel, Ankara'nın mülki hudutları dahilinde Kurban Bayramının huzur ve güven içerisinde idrak edilmesi adına gerekli tedbirlerin ivedilikle alınmasını istedi.

Vali Alaaddin Yüksel, derhal uygulamaya konulmasını dilediği tertip ve tedbirlere işaret ederek; Ankara İl Jandarma Komutanlığı ve Ankara İl Emniyet Müdürlüğü'nün 13 Kasım Cumartesi gününden itibaren sorumluluk bölgeleri itibariyle huzur planlarını uygulamaya koyacağını ve emniyet-asayiş tertip ile tedbirlerinin 22 Kasım Pazartesi günü sabahına kadar aksatmadan sürdürüleceğini kaydetti.

Ankara Valisi, havaalanı, gar ve terminallerde yaya ve motorlu devriyeler ile şehir içi ve devlet karayolları üzerinde düzenlenip trafik, asayiş ekiplerinin sayılarının arttırılarak, vatandaşların huzurlu ve güvenli seyahatlerine hazır hale getirileceğini açıkladı.

Büyükşehir, ilçe ve belde belediye başkanlıklarının, özellikle alışveriş yerleri, eğlence yerleri ve diğer umuma açık mahalleri mevzuatlarına uygun olarak ve tefrik edilecek zabıta ekipleri ile etkin bir şekilde denetleneceğini bildiren Yüksel, kurban satış ve kesim yerlerinin tesisi ile kurban atık ve çöplerinin uzaklaştırılması için hazırlıkların ve denetimlerin Ankara Büyükşehir Belediyesi ile Kaymakamlıklar ve ilgili belediyelerce yapılacağını ifade etti.


UMUMA AÇIK YERLERDE KURBAN KESİMİNE İZİN VERİLMEYECEK


Park, cadde, sokak, meydan gibi umuma açık ve çevre- hijyen şartları olmayan mahallerde kurban kesimine izin verilmeyeceğini vurgulayan Vali Alaaddin Yüksel, kurban kesim yerleri dışında belirlenen usul ve esaslara aykırı olarak kurban kesenler hakkında yasal işlem yapılacağının hutbe ve vaazlar da dahil olmak üzere vatandaşlara önceden duyurulacağının altını çizdi.

Belediyelerin; itfaiye, su ve kanalizasyon arıza ekiplerini bayram süresince göreve hazır hale getireceğine işaret eden Yüksel, nöbetçi memurluklarını vatandaşların müracaatlarına sürekli açık tutulacağını kaydetti.

Toplu taşıma araçlarının seferlerinde sürekliliğin sağlanması amacıyla gerekli tedbirler önceden planlanacağını belirten Yüksel, sağlık, nöbetçi eczane ve haberleşme ile elektrik hizmetleri için gerekli hazırlıkların ilgili birimler sorumlularınca önceden planlanarak acil müdahaleler için yeterli ekip ve teçhizatları tüm bayram süresince hizmete hazır halde tutulacağına işaret etti.

Yüksel, Sosyal Hizmet Kurumları'nın vatandaşlar tarafından ziyaretlerine esas olmak üzere gerekli düzenlemelerin Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından yapılacağını aktardı.

Vali Alaattin Yüksel tarafından gönderilen genelgede şu ifadelere yer verildi:

"Ankara ilinde Kurban Bayramının huzur ve güven içerisinde idrak edilmesine esas olmak üzere yukarıda belirlenen tertip ve tedbirlerin uygulanmasında herhangi bir aksaklığa meydan verilmemesini, başta birimlerin üst yöneticileri olmak üzere her kademedeki personelin görevlerini üstün hizmet ve sorumluluk anlayışı içerisinde yerine getirmelerini ve uygulamanın Birim Üst Yöneticileri tarafından da bizzat takibini rica ederim."

Ankara'lıların Kurban Bayramı'nı kutlayan Yüksel, şehirlerarası seyahat yapacak vatandaşları trafik kurallarına riayet etmeleri, özellikle hatalı sollama yapmamaları, aşırı süratten kaçınmaları ve uykusuz araç kullanmamaları konusunda uyardı.

cihan

 




Bu haber 490 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,704 µs