En Sıcak Konular

Fransa'da 'nükleer savaş'

8 Kasım 2010 11:04 tsi
Fransa'da 'nükleer savaş' Almanya’daki Gorleben atık çöplüğünde depolanmak üzere cuma günü Fransa’dan yola çıkan yüksek radyoaktive içeren 154 tonnükleer atık taşıyan tren dün de büyük protestolara neden oldu.

“Castor” denen ve radyoaktif atığın nakil ve depolanmasında kullanılan özel konteynırlar taşıyan trenin Almanya’da yoluna devam etmesini engellemek isteyen çevreciler güvenlik güçlerine zor anlar yaşattılar. Yol boyunca defalarca durdurulan tren bu nedenle planlandığı gibi bugün öğlen saatlerinde Gorleben’e ulaşamayacak. Yetkililer, önceki akşam Almanya sınırından giren tren için, “En az 8 saatlik bir gecikme var. Süre daha da artabilir” dedi.

Biber gazı sıktılar
Tren dün Hannover yakınlarındaki Wendland ormanlık alanına geldiğinde binlerce protestocunun engeliyle karşılaştı. Hitzacker yakınlarında rayları bloke eden aktivistler uzun süre direnç gösterince emniyet güçleri zor kullandı. Protestocuların üzerine biber gazı sıkan polis, ayrıca copla şiddet kullanarak dağıtmaya çalıştı. Çıkan arbedede onlarca kişinin yaralandığı bildirildi. Bazı göstericiler bir polis aracına yanıcı madde dökerek ateşe verdi. Bölgede görevli binlerce polisin olayları kontrol etmede güçlük çektiği bildirildi.

17 bin polis görevde
Daha önce de Hessen Eyaleti’nin Morschen kasabası yakınlarında geçerken durdurulan Castor Treni’ne karşı protesto gösterisi yapanların ilk defa böylesi büyük bir eylemde bulunduğu ifade edildi. Treni korumak için görevlendirilen 17 bin polisin yol boyunca zaman zaman zor anlar yaşadığı kaydedildi. Yaklaşık beş bin protestocunun katıldığı eylemlere yol güzergahındaki çiftçilerin de traktörleriyle tren yolunu kapatarak destek verdiği bildirildi.



Bu haber 718 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,080 µs