En Sıcak Konular

Gates: Yaptırımlar işe yarıyor

8 Kasım 2010 09:57 tsi
ABD Savunma Bakanı Robert Gates, sadece inandırıcı askeri bir tehdidin İran'ı nükleer silah üretmekten caydırabileceğini söyleyen İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile hemfikir olmadığını, bu ülkeye yönelik yaptırımların, etkili olduğunu savundu.

Gates, Melbourne'de düzenlediği basın toplantısında, ''Bu noktada, yürüttükleri siyasi, ekonomik yaklaşımın İran'da tesirli olduğuna inanmaya devam ettiğini'' belirtti.

Yine de her türlü seçeneğin masa üzerinde olduğunu ifade eden Gates, ''Başkan (Barack Obama), sürekli olarak konu İran olunca her seçeneğin masada olduğunu söylüyor. Biz de onun elinde bu seçeneklerin olmasını sağlamak için yapmamız gerekeni yapıyoruz'' diye konuştu.

BM Güvenlik Konseyi'nin onayladığı yeni yaptırımların, İran hükümeti üzerinde baskı oluşturduğunu yineleyen Gates, yaptırımların beklenenden daha derin etkileri olduğunu söyledi.

ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton da Melbourne'deki basın toplantısında, İran'ın, biraraya gelmeyi istediğini bildirdiğini dile getirerek, ''Ancak bildiğim kadarıyla şu ana kadar bir tarih belirlenmedi'' dedi.

Clinton, müzakere masasına dönülmesini memnuniyetle karşılayacaklarını kaydetti.

İran, nükleer programı konusunda ''5 1'' ülkeleriyle müzakerelere hazır olduğunu belirtmiş ve müzakerelerin Türkiye'de yapılmasını önermişti.

ABD'de 5 günlük bir ziyaret amacıyla bulunan İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden'e sadece inandırıcı askeri bir tehdidin İran'ı nükleer silah üretmekten caydırabileceğini söylediği bildirilmişti.

Ekonomik yaptırımların İran'ı zora soktuğunu anlatan Netanyahu'nun, ''Ancak Ayetullah rejiminin bu yaptırımlar nedeniyle nükleer programından vazgeçmeyi düşündüğünü gösteren hiçbir işaret olmadığı'' düşüncesini savunduğu duyurulmuştu.
 
zaman

 



Bu haber 545 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,366 µs