En Sıcak Konular

Enis Öksüz'den Bahçeli'nin çağrısına cevap

8 Kasım 2010 09:33 tsi
Enis Öksüz'den Bahçeli'nin çağrısına cevap Referandum sürecinde 'evet' diyeceklerini açıklayan ülkücülere "kendilerinden menkul zavallılar" diyen Bahçeli'ye MHP'li eski bakan Öksüz'den tokat gibi bir cevap geldi.

Mesele beka sorunu değil, baraj korkusu
 
 
12 Eylül referandum sonuçları, MHP tabanında bir 'kayma' olduğu, hatta taban ile tavan arasında 'uçurum' yaşandığı yorumlarına yol açtı. 

Referandumdan sonra yapılan anketlerde de MHP'nin oy oranının 'baraj altında' çıkması, parti yönetimini endişelendirdi. Bu endişe, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi yeni bir arayışa itti. Bu kapsamada, "Millet ve devletin bekası için güçbirliği" hareketini başlatan Bahçeli, tabanına memleketin bir 'beka' sorunu ile karşı karşıya olduğu mesajını veriyor. Böylelikle, küskün eski yöneticilerle kamuoyunun yakından tanıdığı isimleri parti çatısı altında toplamayı hedefliyor.

Devlet Bahçeli, aralarında, Balyoz soruşturmasında adı geçen emekli Korgeneral Engin Alan'ın yanı sıra eski Bayındırlık ve İskân Bakanı Koray Aydın, eski MHP genel başkan adayı Ümit Özdağ, eski AK Partili bakan Murat Başesgioğlu, eski MHP Milletvekili Ali Güngör, Yeniçağ Gazetesi'nin sahibi Ahmet Çelik ve eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Azmi Karamahmutoğlu'nun isimlerinin yer aldığı uzun bir liste oluşturdu. Bu isimlerle tek tek görüşen Bahçeli'nin asıl hedef kitlesi, referandum sürecinde, 'kendinden menkul zavallılar' diyerek ötekileştirdiği ülkücüler. Bahçeli, küskün tabanda 'bakın ülkücüler bir araya geliyor' algısını oluşturarak, 'milli meselelerde küslük olmaz' mesajını vermek istiyor. Ancak bütün küskünlerden istediği cevabı alabilmiş değil. Örneğin MHP'li eski Ulaştırma Bakanı Enis Öksüz, "Mesele 'beka' sorunu değil, baraj korkusu." diyerek asıl hedefin başka olduğuna dikkat çekiyor. Bu çerçevede Bahçeli'nin 'fikri sömürgecilik' yaptığını öne sürüyor.

MHP liderinin ilk görüşmeyi yaptığı Koray Aydın, Bahçeli'yi kararlı gördüğünü ancak başarılı olunabilmesi için eski olsun yeni olsun bütün ülkücüleri bir araya toplaması gerektiğine vurgu yapıyor. Diğer yandan, Bahçeli'nin elindeki listede eski bakanlardan Sadi Somuncuoğlu ile camianın tanınmış diğer bir ismi Ozan Arif'in isminin de yer aldığı ileri sürülüyor. Somuncuoğlu, ortada kendisine yapılmış bir davetin bulunmadığını belirtiyor. "Bahçeli'den davet gelirse gider misiniz?" sorusuna ise, "Fikir, kültür ve dış siyaset alanında çalışıyorum. Değişik sebeplerden dolayı net bir şey söylemem doğru olmaz." cevabını veriyor. Somuncuoğlu, MHP'nin koalisyon hükümeti döneminde devlet bakanlığı yapmış, 2000 yılında parti kararına rağmen cumhurbaşkanlığına aday olmak isteyince tartaklanmıştı.
 
 zaman

 

 

 



Bu haber 1,318 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,858 µs