En Sıcak Konular

Mübarek'in yeniden aday olması için 20 milyon imza kampanyası

7 Kasım 2010 16:48 tsi
Mısır'da Devlet Başkanı Hüsnü Mübarek'in yeniden devlet başkanlığına aday olması için 11/11 adlı bir grup 20 milyon imza kampanyası başlattı. Önceki akşam düzenlenen bir toplantı ile başlatılan kampanyanın sloganı ise şöyle: "Görüş görüşündür ya Reis"

Grubun sözcüsü Usame el Taha, amaçlarının Mübarek'in yeniden aday olmasını sağlamak olduğunu, bunun için de halkın desteğini sağlayacaklarını söyledi. Kendilerinin tamamen bağımsız olduklarını ve tüm gruplara da ulaşacaklarını belirten Taha hazırladıkları internet sitesine ise isteyenin olumlu ya da olumsuz düşüncelerini yazabileceğini öne sürüyor.

Geçtiğimiz aylarda da oğul Cemal Mübarek için bir grup kampanyalar düzenlemeye başlamış, onun adına sokaklara posterler asmıştı. Ne 29 yıldır iktidarda bulunan 82 yaşındaki Mübarek ne de oğlu Cemal Mübarek, önümüzdeki yılın ikinci yarısında yapılacak olan seçimlerde aday olup olmayacaklarını şu ana kadar açıklamış değil.

İktidardaki Ulusal Demokratik Parti'nin (NDP) önde gelen isimlerinden Alaaddin Hilal, adaylarının yeniden Hüsnü Mübarek olduğunu belirtmiş ancak saraydan herhangi bir açıklama yapılmamıştı.

Muhalif partiler çok yaşlı olan Mübarek'in 6. kez aynı koltuğa aday olmasının zor olduğunu, dolayısıyla yerine oğlunu hazırladığını öne sürüyor.

İç politikada NDP'nin perde arkasında lideri durumunda bulunan Cemal Mübarek, dış politikada da zaman zaman önemli görüşmeler gerçekleştirerek uluslararası kamuoyunda da adından söz ettiriyor.

11/11 grubu Mübarek sayesinde ülkelerinin 29 yıldır hiçbir savaşa katılmadığını ve onun sayesinde güvende olduklarını öne sürüyor.

(CİHAN)



Bu haber 574 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,713 µs