En Sıcak Konular

Babacan: İkinci krize hazır olun

7 Kasım 2010 10:11 tsi
Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Türkiye’nin uyguladığı politikaların G-20, OECD ve bütün uluslararası çevrelerde önerildiğini belirtti.

TÜSİAD üyeleriyle İstanbul'da yuvarlak masa toplantısı yapan Bakan Babacan, "Seul'de yapılacak G- 20'ye TÜSİAD'la birlikte içimiz rahat gidiyoruz. Türkiye, tarihinin en düşük risk primine ulaştı" dedi.

Güney Kore'nin başkenti Seul'de 11-12 Kasım'da yapılacak "G- 20 Zirvesi" öncesinde TÜSİAD ile Başbakan Yardımcısı ve Devlet Bakanı Ali Babacan, dün İstanbul'da buluştu.

Esnek çalışma vurgusu

G-20'nin İş Zirvesi kurumu olan B20'ye katılacak olan TÜSİAD'ın, Babacan'ı konuk ettiği yuvarlak masa toplantısında, sanayi ve istihdam politikaları ele alındı. Basına açık bölümde TÜSİAD Başkanı Ümit Boyner ile Babacan, karşılıklı olarak neler konuşacaklarını anlattılar. Kur savaşlarını cari denge çerçevesinde ele alan taraflar, işsizlik ve istihdam konusunda esnek çalışma modelini de tartıştılar. Boyner, "Esneklik kelimesini güvence demeden pek kullanmıyoruz. Herkesin bu işten kazançlı çıkması önemli " dedi. Babacan da Boyner'in görüşlerine katıldı.

İkinci dip endişesi

Kritik ve enteresan bir dönemden geçildiğini belirten Babacan ise küresel krizlerle ilgili tesbitlerini dile getirdi. Dünyanın genel tablonun iç açıcı olmadığına dikkat çeken Babacan, "Gelişmiş ülkeler, hala günlük politikalarla idare ediyorlar. Buna karşın Türkiye, orta hatta uzun vadeli politikalarını ortaya koyarak G-20'nin örnek ülkesi oldu" derken, şöyle devam etti:

Hazırlık yapıyoruz

"Sözü edilen ikinci bir dip dalgası olması halinde bile hazırlıklarımızı yapıyoruz. Merkez Bankası, hükümet, ilgili kuruluşlar ve iş dünyası olarak, bir yandan küresel krizle ilgili, bir ihtimal gelebilecek ikinci bir dalgaya her an hazır olmamız lazım. Şu anda Türkiye, dün itibarıyla yüzde 1.2 ile tarihinin en düşük risk primini gördü. İtalya, İspanya, Belçika, Portekiz bizden yüksek. Bunun nedeni, bütçede disiplin ve devletin sağlamlığıdır. IMF'deki hisselerimiz iki katına yükseldi. 18 ülke arasında bize de koltuk vermeyi kabul ettiler."  

Paylaşımcı platform oldu

Basına kapalı görüşmenin ardından, Babacan ve Boyner'in yeni hazırlanan sanayi ve istihdam strateji belgelerindeki unsurlarda genellikle paralel görüşlere sahip olduğu gözlendi. "Toplantı çok paylaşımcı bir platform içinde gerçekleşti. Sanayi ve imalat dışında gelecek sefer aynı formatta hizmetler sektörüyle ilgili bir çalışmayı da birlikte gerçekleştirme kararı aldık" diyen Boyner, dünya ekonomik mimarisinin yeniden düzenlendiği bu ortamda Türkiye'nin daha rekabetçi olması için yapılması gerekenlerin konuşulduğunu anlattı. Toplantıya katılanlar arasında Mustafa Koç, Tayfun Bayazıt, Aldo Kaslowski, Zeynep Bodur, Erdal Aksoy, Ahmet Çalık, Ömer Dinçkök Serpil Timuray, Nezih Barut, Sinan Tara gibi isimler yer aldı.

bugün



Bu haber 637 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,632 µs