En Sıcak Konular

Bakın neden Köşk'e gitmemiş?

7 Kasım 2010 09:27 tsi
Bakın neden Köşk'e gitmemiş? Kemal Kılıçdaroğlu'nun "29 Ekim" resepsiyonunda Köşk'e çıkmama kararında Hayrünnisa Gül'ün başörtüsü etkili olmamış. Peki neden gitmedi?

Çankaya Köşkü’ne HSYK yüzünden ÇIKMAMIŞ 

CHP lideri Kılıçdaroğlu 29 Ekim resepsiyonunda Köşk’e çıkmama kararında Hayrünnisa Gül’ün başörtüsünün  değil, HSYK atamalarının etkili olduğunu söyledi

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, 29 Ekim’de Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün Çankaya Köşkü’nde verdiği resepsiyona gitmeme sebebini açıkladı. Buna göre Kılıçdaroğlu HSYK seçimlerinde yaşananları kabul etmiş  görünmemek için Köyk’e çıkmamış. Daha önce Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile görüştüğünü ve kendisine yönelik saygılı davrandığını hatırlatan Kılıçdaroğlu “Saygıda kusur etmeyiz sonuçta hepimizin cumhurbaşkanı. HSYK ile ilgili olarak Adalet Bakanlığının listesi kazandı. Yani yargı bir anlamda yürütmenin emrine girdi. Sayın Cumhurbaşkanının atama yaparken toplumdaki o dengeyi korumasını beklerdim, ama olmadı. Üstelik etik değerleri tartışılan bir atama yaptı. Kayseri’den bir kişiyi seçmesi tam bir hayal kırıklığıydı.”

ATAMALARI ONAYLAMIŞ OLURDUM

Köşk’e çıkmasının bu atamaları onaylamak anlamına geleceği için resepsiyona katılmadığını aktaran Kılıçdaroğlu, çıkmama tavrının Cumhurbaşkanı Gül’ün eşi Hayrunisa Gül’ün başörtülü olmasıyla alakası olmadığını belirterek, “Elbette, yoksa hanımefendinin türbanı, bakın Sayın Baykal da söyledi. Bunlar ayrı şeyler. Seneye de atamalara bakarız ona göre kararımızı veririz” cevabını verdi. Partisinde son günlerde yaşanan  gerginliklere de değinen Kılıçdaroğlu, “Zorlanmadım desem yalan olur tabi. O süreç içinde zorlandık tabi” diye konuştu.

Sayın CHP’nin önceki Genel Sekreteri Önder Sav

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, CHP’nin önceki Genel Sekreteri Önder Sav’a teşekkür mektubu gönderdiği öğrenildi. Kılıçdaroğlu’nun mektubunda “Sayın Önder Sav, CHP’nin önceki Genel Sekreteri... “ ifadeleriyle başlaması dikkat çekti.  Kılıçdaroğlu mektubunda yeni tüzük uyarınca yaptığı görevlendirmede Genel Sekreterliğe PM Üyesi Prof. Dr. Süheyl Batum’u atadığını belirtiyor.

CHP’DE TAŞLAR YERİNE OTURDU

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, CHP’de taşların yerine oturduğunu söyledi. Kılıçdaroğlu, Erdal İnönü için düzenlenecek anma törenine katılmak için geldiği İstanbul’da Yargıtay’ın Mehmet Haberal ile ilgili kararıyla ilgili ‘’Herkesin saygı duyması gerekir” yorumun yaptı. ‘’CHP’de artık taşlar yerine oturdu mu’’ sorusuna da Kılıçdaroğlu, ‘’CHP’de taşlar yerine oturdu’’ karşılığını verdi.

TEK ADAM

CHP’nin yarım asırlık çınarı Önder Sav’ın tasfiyesiyle sonuçyanan iç savaşa neden olan partinin yeni tüzüğü genel başkana ‘kral’ yetkileri getiriyor. Deniz Baykal’ın Aralık 2008’de kurultayda kabul ettirmesine karşın, 1.5 yıl askıda olan yeni tüzük, Genel Başkanı “Tek adama” dönüştürdü. Tüzükle uygulamaya geçen yeniliklerden bazıları şöyle:

TEK ADAM: Genel Başkan, Merkez Yönetim Kurulu (MYK) üyelerini istediği zaman değiştirebilecek. İstifa eden, değiştirilen veya düşürülen MYK üyesinin yerine sadece Genel Başkan tarafından yeni isim seçilebilecek.

YARDIMCILARINI KENDİSİ ATAYACAK: Yönetimde yer alacak bütün genel başkan yardımcılarını tek başına seçebilecek.

CHP AHLAKINA UYMAYAN ATILACAK: CHP’nin siyasal ilkeleriyle, doğrultusuyla, yaşam anlayışıyla ve çalışma kurallarıyla bağdaşmaz tutum ve davranış içine giren il, ilçe, belde başkanı ve örgüt üyeleri görevden alınacak.

FATURA YATIRMAYAN YANDI: Zorunlu defterleri tutmayan, harcamalarla ilgili bilgi ve belgeleri genel merkeze süresi içinde göndermeyen, personel ücretini, kirasını, telefon parasını, stopajları zamanında ödemeyen örgüt yöneticileri görevden alınacak.

star



Bu haber 723 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,335 µs