En Sıcak Konular

Bu öneri CHP'yi kızdıracak

7 Kasım 2010 09:15 tsi
Bu öneri CHP'yi kızdıracak  
DSP Genel Başkan Yardımcısı Önder Aksakal CHP'nin vakfa dönüştürülmesini istedi.

DSP Genel Başkan Yardımcısı Önder Aksakal, ''Özünde Cumhuriyet'in de temel ilkeleri olan sahip olduğu okları birer birer yok eden CHP, büyük bir şaşkınlıkla şimdi de Demokratik Sol'a göz dikmiş görünüyor'' dedi.

Aksakal, partisinin Kütahya İl Teşkilatınca düzenlenen ''Bülent Ecevit'i Anma ve Anlama'' adlı konferansta, Türkiye'de siyasetin yeniden şekillendirildiğini, ''sol, sosyal demokrasi, demokratik solculuk, milliyetçilik, ulusalcılık, Türkiye sevdalılığı kavramlarının ortadan kaldırıldığını'' savundu.

''Son zamanlarda heybesinde bir şey kalmayan, geçtiğimizreferandumsürecinde, sahip olduğu ve özündeAtatürkCumhuriyeti'nin de temel ilkeleri olan okları birer birer yok eden CHP, büyük bir şaşkınlıkla şimdi de Demokratik Sol'a göz dikmiş görünüyor'' diyen Aksakal, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Yıllarca Ecevit'i yerden yere vuran, ona yapılmadık hakaret bırakmayanlara ve geçmişte yapılanları unutanlara hatırlatmak istiyorum; siz değil miydiniz daha düne kadar ona 'bir bölen' diyen? Ahmet Taner Kışlalı'nın cenazesinde 'Başbuğ Ecevit' sloganları atanlar siz değil miydiniz? 'Fethullahçı', 'Vahdettinci' diyordunuz. Ne oldu şimdi? Yoksa sizler de mi 'Fethullahçı' oldunuz, yoksa sizin içinde mi Vahdettin hain olmaktan çıktı. Bakıyoruz da DSP'lilerden fazla 'Ecevitçi' olmuşlar, 'efsanevi liderimiz' diye anma toplantısı düzenliyorlar. İsmet İnönü için bu toplantıyı niye yapmadınız? 31 Ekim Erdal İnönü'nün, 24 Ocak Aydın Güven Gürkan'ın ölüm yıl dönümüydü. Bunlar sizin genel başkanınız değil miydi?''

Aksakal, Ecevit'in, CHP'nin vakfa dönüştürülmesini ve tarihteki yerini almasını arzuladığını dile getirerek, ''CHP'nin ülkeye bir yararı olabileceğine inansaydı DSP'yi kurar mıydı? Genel Başkanları, 'Laiklik tehlikede değil', 'Türbanı biz çözeriz', 'Gerekirse genel affı da konuşuruz' diyerekAKPve BDP'nin dümen suyuna girmiş bir partinin, Ecevit ismini ağzına alması bile abesle iştigaldir. Bunun adı düpedüz nebbaşlıktır, mezar soygunculuğudur'' diye konuştu.

Ecevit'in ''İnançlara saygılı laiklik kavramını Türk siyasi yaşamına kazandırdığını'' ifade eden Aksakal, ''Bu düşünceleri yüzünden onu cemaatlerle bile ilişkilendirmeye çalışanlar oldu. Ancak kaderin bir cilvesi olsa gerek, gün geldi aynı çevreler kara çarşafa partilerinin rozetini taktılar, türbanın en keskin savunucusu oldular'' dedi.

zaman




Bu haber 528 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    7,236 µs