En Sıcak Konular

'Kasket giymekle Ecevit olunmaz'

6 Kasım 2010 14:57 tsi
'Kasket giymekle Ecevit olunmaz' DSP'den CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun Ecevit'i sahiplenmesine sert tepkiler geliyor

DSP ile CHP arasında Ecevit tartışmaları yaşanmaya başladı. DSP'nin Rahşan Ecevit'ten ayrı düşen ve cephesi Kılıçdaroğlu'nun Ecevit'i sahiplenmesini kabullenmedi.

DSP Genel Sekreteri Hasan Erçelebi, isim vermeden CHP'ye sert tepki gösterdi. Anamuhalefetin düzenlediği Ecevit'i anma programını ima eden Erçelebi, "Sağlığında Ecevit'i yok etmek isteyenler öldükten sonra ona yalandan sahip çıkarak şimdi ondan nemalanmak istemektedirler.Onun için dökülen timsah gözyaşları ve sahte anmalar, Türk halkını yanıltamayacaktır" dedi.

DSP Genel Sekreteri Hasan Erçelebi, Denizli'de yaptığı açıklamada, Kemal Kılıçdaroğlu'na yapılan 'Ecevit' benzetmelerine sert tepki gösterdi. "Hiçbir zaman sonradan Ecevit olunmaz. Bir şapka giymekle olmaz. Önemli olan Ecevit'le birlikte çalışmak, ondan feyiz almak, onun rahlesinde tedris etmek gerekir" ifadelerini kullandı.

Ecevit'e sağlığında 'Bir bölen' diyenlerin, onun katıldığı cenaze törenlerinde 'Başbuğ' diye tempo tutanların bugün anma töreni düzenlediğini vurgulayarak, "Ecevit'in sağlığında yapmadık zulmü bırakmayanlar, bugün ona sahip çıkmaya kalkıyorlar. Ecevit'in partisinde milletvekili olmak için gelip şimdi de başka partilerin kapı arkalarında dolaşanlar da var. Bütün bunlar bugün ortaya çıkan gerçekler'' diye konuştu.

Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkanı Masum Türker, kendi içerisinde birlik ve beraberlik gösteremeyen CHP'nin Ecevit'e yapmacıktan sarıldığını söyledi.

Osmaniye'de yayın yapan Radyo80'nin canlı yayın programına telefonla katılan Türker, CHP ile ilgili olarak çarpıcı açıklamalarda bulundu. Son zamanlarda kendilerini üzen bazı gelişmeler yaşandığını dile getiren DSP Genel Başkanı Masum Türker, "CHP'deki son Kılıçdaroğlu operasyonu ile birlikte onu liderliğe taşırken bazı arkadaşlarımız kendi gelecekleri için demokratik solu da taşımak istediler. Rahşan hanımı beraber götürdüler. Üzüldüğümüz taraf bugüne kadar Ecevit'i reddeden onu çeşitli şekillerde suçlayan CHP'liler Ecevit'e sahip çıkmaya bakıyorlar." dedi.

Bu konuda Rahşan Ecevit'in de büyük hata yaptığını aktaran Türker, "Kendi çocuğu olan ve Ecevit yasaklı olduğu için onun adına kurucu genel başkanlığını yaptığı DSP'yi çökertmek için ne lazımsa yapıyorlar. Onların bu yaptıklarına bakıyoruz ve diyoruz ki, 'önce kendi içinizde birlik ve beraberlik olun. Ecevit'i sevin ama yapmacık sevmeyin'. Herkesin Ecevit'i anmasını dileriz ama anlaması lazım. Bu iş biraz da popülist yaklaşım. Bunlar samimi değil. Samimi olsalar Atatürk'ü o zaman 10 Kasım'da herkes anıyor ama İsmet Paşa içinde özel bir anma programı yapmaları gerekir." diye konuştu.

Vefatının 4. yılında çeşitli etkinlilerle anılan rahmetli Bülent Ecevit'in Türkiye'ye çok büyük hizmetler sunmuş bir devlet adamı olduğunu söyleyen Masum Türker, "Türkiye'de solu meşrulaştırıp Anadolu'nun bağrından Türkiye'ye özgü, değerlerimize uygun bir demokratik bir sol anlayışın yerleşmesini sağlayan Ecevit'tir" ifadelerini kullandı.

Bülent Ecevit'in DSP'yi 12 Eylül'e ve o dönem CHP'nin kapatılmasına sessiz kalanlara bir tepki olarak kurduğunu hatırlatan Türker, "Biz bir operasyon ve birileri ile işbirliği yapıp rüzgâr meydana getirmiyoruz. Biz özümüz gibiyiz. Artık herkes partisine dönsün ve Türkiye üzerinde oyun oynayıp siyaset mühendisliği yapanlara fırsat vermeyelim" çağrısı yaptı



Bu haber 792 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,660 µs