En Sıcak Konular

'Avcı, Ergenekon'un merkez komitesinde'

5 Kasım 2010 14:39 tsi
'Avcı, Ergenekon'un merkez komitesinde' Susurluk davası hükümlüsü eski özel timci polis memuru Ayhan Çarkın, Ergenekon davası ve Devrimci Karargah soruşturması kapsamında tutuklanan Emniyet Müdürü Hanefi Avcı hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Bir çok önemli operasyonda yer alan Çarkın, Susurluk'un arkasında Ergenekon'un Merkez Komitesi olduğunu savunarak, "Hanefi Avcı, Ergenekon'un merkez komitesinde yer alan bir isimdir. Susurluk sürecinde de dinlemelerin hepsi onun kontrolündeydi. Devrimci Karargah Ergenekon'a bağlı eski bir yapıdır. Polis öldürme eylemlerinde yer almıştır." şeklinde konuştu.

TRT Haber kanalında yayınlanan Büyük Takip isimli haber programına röportaj veren Çarkın, özellikle Ergenekon ve Emniyet Müdürü Hanefi Avcı hakkında çarpıcı iddialarda bulundu. Çarkın, "Ergenekon adı verilen ihanet zihniyetinin her yerde kolu var. Bu örgüt nefret ekonomisini çok iyi kullanır. Öldürülebilirim sözlerim iyi dinlensin." şeklinde konuştu. Avcının kitabından da bahseden Çarkın, orada yer alan bir çok olayda yer aldığını anlatarak, Avcı'ya hitaben, "Sen benim müdürümdün başkanımdın, devletimdin. Bu kan bu ülkede aktıysa sizin elinizden aktı. Sizden habersiz kim bu kanı akıtabilir ki." diye konuştu. Çarkın bunların adına da görev denildiğini kaydetti. Avcı, ihanetin merkez komitesindedir.

Çatlı ve Gonca Us kazadan sonra öldürüldü

Susurluk'un bir tasfiye operasyonu olduğunu belirterek, Abdullah Çatlı'nın da kazadan sonra kafasına vurularak öldürüldüğünü savundu. Cesetlerle ilgili kriminal bilgiye sahip olduğunu söyleyen Çarkın, "Rapora göre mercedesin arkasında bir çizik bile yoktu. Ancak Çatlı ile Gonca Us'un boynu kırılmıştı. Burada bir cinayet işlendi. Çatlı, ihanet edenlerin terörden rant sağladıklarını uyuşturucu işine girdiklerini tespit etmişti. Bunun bertaraf edilmesi gerektiğini savununca da siyasi kapılar yüzüne kapandı." şeklinde konuştu. Çarkın ayrıca Terör örgütü PKK ile ilgili bir çok kurmaca olduğunu ve terör olaylarının arkasında ihanetin varlığını gördüklerini söyledi.

Zaman



Bu haber 1,349 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,076 µs