En Sıcak Konular

Ergenekon davasında sanıkların talepleri alınıyor

5 Kasım 2010 11:39 tsi
Ergenekon davasının dün görülen oturumunda tutuklu sanık Fatih Hilmioğlu'nun savunması ve çapraz sorgusunun tamamlanmasının ardından bugün de sanıklar ile avukatlarının talepleri alınıyor.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen Ergenekon davasının 92'nci duruşmasına tutuklu sanıklardan Levent Ersöz, Mehmet Haberal, Fatih Hilmioğlu ve Oğuz Bulut katılmadı. Diğer tutuklu sanıklar ve tutuksuz sanıklardan Muhterem Bağcı, Fahri Süslü, İlyas Çınar ve Mahir Akkar ise duruşmada hazır bulundu.

Davanın dün yapılan oturumunda tutuklu sanık Fatih Hilmioğlu'nun savunması ile çapraz sorgusunun tamamlanmasının ardından bugün görülen duruşmada sanıklar ile avukatların taleplerinin alınmasına başlandı.

Tutuklu sanıklardan Yarbay Mustafa Dönmez, mühimmat aramak için gerçekleştirilen Sapanca kazısı sırasında çekildiği belirtilen kamera kayıtlarının mahkemeye ulaştığını hatırlatarak bu kayıtların TÜBİTAK'a gönderilerek görüntülerde kesme ya da montaj yapılıp yapılmadığının tespit edilmesini talep etti. Zir Vadisi kazılarında ise herhangi bir mühimmat bulunmadığını, ertesi gün polis tarafından bulunduğu şeklinde tutanak düzenlendiğini savunan Dönmez, "TÜBİTAK, yaptığı bir yenilikle evrak üzerinde karbon testi yaparak yaş testi yapmaya başlamış. Benden ele geçirildiği iddia edilen krokinin, Uygur Türklerini anlatan bir yazımın sonundan elde edildiği belirtilmiş. Bu yazının TÜBİTAK'a gönderilerek karbon testi ile yaş tespitinin yapılmasını da talep ediyorum." diye konuştu.

Ergenekon soruşturması kapsamında yapılan kazıların yüzde 92'sinin jandarma ve yüzde 8'inin de polis bölgesinde yapıldığını söyleyen Dönmez, polis kazılarında elde edilen mühimmattın kirli sabıkaları olduğunu ileri sürdü. Sanık Dönmez, hakkında suçlama konusu yapılan Zir Vadisi kazılarında polis tarafından yerleştirildiğini savunduğu mühimmatın yine polis tarafından bulunduğunu iddia etti. Sanık Mustafa Dönmez, kazılardan elde edilen 14 parça mühimmata ilişkin emniyet envanterlerinde son 10 yıl içerisinde bir kayıt bulunup bulunmadığının sorulmasını da istedi.

Tutuklu sanık Fatma Cengiz de 23 aydır tutuklu bulunduğunu belirterek "Çok mağdur durumdayım. Tahliyemi talep ediyorum." dedi. Duruşma, diğer sanıkların taleplerinin alınmasıyla devam ediyor.

cihan



Bu haber 526 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,369 µs