tam destek verdi | " /> tam destek verdi | "/>

En Sıcak Konular

Kılıçdaroğlu'na tam destek verdi

5 Kasım 2010 11:08 tsi
Kılıçdaroğlu'na tam destek verdi CHP eski genel başkanı Deniz Baykal İzmir’de gazetecilere açıklama yaptı.

Baykal “CHP bir ailedir. Aile meclisi içinde bu sorunlar halledilir. Partide genel başkanla ilgili bir sorun yoktur.” dedi.

İşte Baykal’ın açıklamalarından satır başları:

CHP türk siyasetinin en temel kurumlarının başındadır. CHP’Yle ilgili kaygı verici herhangi bir durum yoktur. Kendi aramızda tartışmalar olabilir. Ama bu tartışmaları herkes bilmelidir ki hiç kimse CHP’ye zarar verecek bir noktaya taşıyamaz.

ÇİZGİMİZ SAĞLAM

CHP’liler partilerine yönelik sorumluluklarının bilincindedirler. Bu gerilim ortamı da derhal ortadan kalkacaktır. Güvenle herkesin CHP’ye sahip çıkması gerekir. Çizgimiz sağlamdır. Tartışmaların çözüm yolu bellidir.  Aile sorunlarımızı içimizde çözer, bir sonuca bağlarız.

GENEL BAŞKANLA İLGİLİ SORUN YOK

Bu konular partinin kendi içinde tartışıp çözeceği konulardır. Partide genel başkanla ilgili bir sorun yoktur. Genel başkan görevinin başındadır. Ona yönelik herhangi bir tartışma söz konusu değil. Partide MYK ve PM ile ilgili tartışmalar yaşanıyor. Bunların bir kısmının hukuki bir kısmının siyasi sorunu var.  Bu tartışmaların çözümü de aile meclisidir. Aile meclisi bazen, aile üyelerinin bir araya gelmesiyle oluşan. Bazen partinin yetkili organlarıdır parti meclisi.

KİMSEYE KİN DUYGUM YOK

Siyasette kırgınlık diye bir şey olmaz. Gergin anlarda dahi bir tartışma içinde olduğum arkadaşlarıma karşı, gönlümde bir kin duygusu olmadı. Hiçbir zaman tartıştığım arkadaşlarım hakkında olumsuz tek bir cümle söylemedim. Söylemedim çünkü iç dünyam bu değildi. Ben elimden geldiğince anlayışlı davranıyorum. Diğer arkadaşların da bu şekilde sürdürüyor olması çok önemlidir. Kimseyle küslüğüm kavgam yok.

CHP Türkiye için olağanüstü önemlidir. Vazgeçilmez bir konudur. Türkiye’nin çağdaşlaşması için öyledir. Ulusal bütünlüğü için öyledir. CHP Türkiye’nin en temel kurumudur. Onu gözümüz gibi sakınmak zorundayız.

Şu anda bir ileri dağınıklık ve suçlama ortamı çıkar gibi oldu. Ama bu geçicidir. Bunu aşarız, aşıyoruz, aşılmıştır. Hiç merak etmeyin.

KORKU İMPARATORLUĞU

Bir özel anlamı yüklemeye gerek yok bunlara. Siyaset yaşamında böyle şeyler olur. Ben bütün arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.

CHP’deki sorunlar, tüzük içinde, hukuk içinde yetkili kurulların kararlarıyla çözülür. Hepimiz bu çerçevede sorunların çözümü için üzerimize düşen katkıyı yapıyoruz.

Şimdi ben geliştirdiğim söylemle o amacı gerçekleştirdiğimi düşünüyorum. İlla temaslar kurularak bu çalışmalar yapılmaz. Bu sorumlulukta düşüncelerimi söylüyorum. Bütün CHP’lilere saygı duyuyorum.

Kimsenin kimseyi tasfiye etmesi gibi bir durum olamaz. Birbirimizi ayrıştırmaya ve dışlamaya kalkışmamalıyız. Bu konuda da bir tehlike görmüyoruz zaten. Biz de buna omuz vereceğiz, dayanışma ortamını bir an önce çıkaracağız. Şunun şurasında 28 hafta sonra seçim var. Artık kendi içimizde yeter derecede tartıştık. Artık dışa dönük bir mücadeleye el ele girmeliyiz.

Hep birlikte demokrasi hukuk içinde birlikte çalışacağız.

CHP’NİN SEÇİLMİŞ GENEL BAŞKANI VAR

Bugün CHP’nin seçilmiş bir genel başkanı var. Önümüzde bir seçim var bu süre içinde partiyi yönetme sorumluluğunu üstlenmiştir. Hepimize düşen görev ona bu çabasında yardımcı olmaktır. Üzerimize düşeni yapmaktır. Bunu yapıyoruz. O nedenle sorun şu anda CHP seçime giderken, bir genel başkan arayışı içinde olmalı mıdır sorunu değildir. Bu sorun çözülmüştür. Genel başkan vardır ve partiyi seçime götürecektir.

Tartışma organlarla ilgilidir. MYK’yla ilgilidir, PM’nin belirlenmesiyle ilgilidir. Önümüzdeki dönemlerde parti bunlara bir çözüm getirecektir. Belki en yetkili organın toplanması ve kararlar alması gerekebilir. Ama bu kararın PM çerçevesinde kalacağını düşünüyorum. Onun dışında bir aşamaya gerek olduğu kanısında değilim.

hurriyet



Bu haber 627 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,719 µs