En Sıcak Konular

CHP'den bir skandal daha...

5 Kasım 2010 10:12 tsi
CHP'li üye, brifing salonunda konuşan kadın doktora bağırarak tepki gösterdi.

Isparta İl Genel Meclisi salonunda organ nakli brifingi veren Dr. Ayşe Erdoğan, CHP'li üye Lokman Kumcu'nun tepkisi ile karşılaştı. Kumcu, başında bone ve iş önlüğü ile meclis üyelerini bilgilendirmek için kürsüye çıkan Erdoğan'a bağırarak, "Burası kamusal alandır. Başörtüsü ile giremezsiniz." dedi.

Isparta İl Genel Meclisi'nin bugünkü oturumuna başörtüsü krizi damgasını vurdu. Isparta Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Ramazan Okutan, organ nakli uzmanlarıyla birlikte il genel meclisinin bugünkü oturumuna davet edildi. Organ bağışı etkinlikleri kapsamında meclis üyelerine bilgilendirmek için kürsüye çıkan Isparta Devlet Hastanesi Organ Nakli İl Koordinatörü Uz. Dr. Ayşen Erdoğan'ın başındaki bone krize neden oldu.

CHP'li Meclis Üyesi Lokman Kumcu, iş önlüğü ve bonesi ile meclis üyelerine brifing vermek için kürsüye çıkan Dr. Erdoğan'a tepki gösterdi. Kumcu, il genel meclisinin salonunun kamusal alan olduğunu, başörtüsü takılamayacağını söyledi. Kumcu'nun bu sözlerine bazı AK Partili meclis üyeleri tepki gösterdi.

İl Genel Meclis Üyesi Lokman Kumcu'nun çıkışına ilk cevap Isparta Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Ramazan Okutan'dan geldi. Başhekim Okutan, brifing verecek olan Erdoğan'ın türban değil bone kullandığını belirterek, "Bu çalışma elbisesidir. O konuda müsterih olabilirsiniz." dedi.

Oturumu yöneten İl Genel Meclisi Başkanı Kadir Dal ise, Dr. Ayşen Erdoğan'ın çalışma elbisesi ile toplantıya katıldığını söyleyerek, "Bu konuyu uzatmanın gereği yok." diye konuştu. Başkan Kadir Dal'ın sözlerinin ardından Uz. Dr. Ayşen Erdoğan, brifingine başlarken, CHP'li Kumcu, bunun üzerine toplantıyı terk etti.

Meclis oturumundaki tepkisiyle bütün dikkatleri üzerine çeken CHP'li Kumcu, kamusal alanda türbanın kullanılmayacağını öne sürdü. 'Bu bir meydan okumadır' diyen Kumcu, "Doktorun boneyle gelmesi kafataslarının arkasındaki başka bir niyetin olmasıdır." iddiasında bulundu.

cihan

 


 



Bu haber 668 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,548 µs