KCK kınadı | " /> KCK kınadı | "/>

En Sıcak Konular

TAK üstlendi KCK kınadı

5 Kasım 2010 09:13 tsi
TAK üstlendi KCK kınadı 

Taksim'de gerçekleştirilen hain saldırı terör örgütü içerisindeki iç çekişmeyi gözler önüne serdi.

PKK içindeki özel TİM işi

Taksim'i kana bulayan Vedat Acar'ın PKK içindeki özel birimde, bomba eğitimi aldığı belirlendi. 200 kişilik 'Ölümsüzler Taburu'ndakiler birbirini kod ismiyle biliyor ve kentlerde intihar eylemleri için eğitiliyor.

İstanbul Taksim meydanında çevik kuvvet aracına yönelik intihar saldırısı düzenleyen canlı bomba Vedat Acar'ın PKK'nın 200 kişiden oluşan "canlı bomba" biriminde faaliyet gösterdiği belirlendi. Polis ve jandarma kayıtlarında, "Dağ kadrosunda aranan şahıs" olarak geçen Acar'ın, metropollerde eylem yapmak için hazır bekletilen intihar eylemcisi grubunda yer aldığı, bu gruptakilerin patlayıcı konusunda uzman oldukları vurgulandı. Şehir eylemleri için seçilen teröristlerin bombanın yanında cankurtaran, garsonluk gibi eğitimler aldığı, uzun saç, peruk, top sakal bırakarak entelektüel görünüm kazandıkları kaydedildi. Taksim'de pazar günü intihar eylemi gerçekleştiren Acar'ın PKK yapılanması içindeki konumu netleşmeye başladı. Bombalı saldırı ile ilgili soruşturmayı yürüten İstanbul Özel Yetkili Cumhuriyet Başsavcılığı, bombacının eylem ve faaliyetlerine ilişkin Diyarbakır, Malatya, Van, Erzurum, İzmir, Ankara ve Adana'daki özel yetkili savcılıklarla yazışarak Vedat Acar hakkında bilgi sordu. SABAH'ın ulaştığı detaylarda, Acar'ın 2004 yılında örgütün dağ kadrosuna katıldıktan sonra askeri ve siyasi eğitimi Zap kampında aldığı, daha sonra "başarılı" görüldüğü için PKK'nın Kuzey Irak'taki Hınere, Hakurk, Metina, Haftanin kampları ile Gare Dağı'nda silahlı faaliyet yürüttüğü bildirildi.

GÖNÜLLÜLERDEN KURULU

Canlı bombanın örgüte bağlılığı nedeniyle de 2006 yılından itibaren örgütün "Ölümsüzler Taburu" adını verdiği 200 kişilik bir yapılanmadan oluşan canlı bomba grubunda tim sorumlusu olduğu ortaya çıktı. Bu birimde yer alan PKK'lıların tümünün deşifre olmamış, bomba yapımı konusunda özel eğitim almış kişiler olduğu vurgulandı. Tamamı gönüllülerden seçilen bu grubun şehirlerde intihar saldırıları düzenlemek üzere yetiştirildikleri, eğitimlerini yüzleri poşu ile sarılı olarak diğer PKK'lılardan uzak alanda yaptıkları ve birbirlerini sadece kod isimleriyle tanıdıkları belirtildi. Grubun, büyük kentlerde fedai tarzında intihar eylemleri düzenlemek üzere hazır bekletildikleri kaydedildi.

ÖRGÜTÜN ŞAHİN KANADI

Bu yapılanmanın doğrudan örgütün "Şahinler" kanadını temsil eden ve silahlı mücadelenin yürütülmesinden yana tavır alan Duran Kalkan'ın kontrolünde olduğu, eğitim ve görevlendirilmelerinden ise Suriye uyruklu HPG Askeri Konsey üyesi Şahin kod adlı teröristin sorumlu olduğu belirtildi. Canlı bomba biriminde yer alıp örgüt tarafından "Fedai eylemi" adı verilen canlı bombaların kendi inisiyatifini kullanarak örgütten bağımsız hareket etme ve eylem yapma yetkileri bulunduğu ifade edildi. PKK'nın, inisiyatifle gerçekleştirilen eylemi, kendisini zora soktuğu için üstlenemediği kaydedildi. "Ölümsüzler Taburu" adı verilen 200 kişilik canlı bomba oluşumunun "PKK içindeki PKK" olarak adlandırıldığı da belirtildi. Teslim olan PKK'lıların verdikleri bilgiler ışığında hazırlanan rapora göre, intihar eylemcisi gruptakilerin suikast, sabotaj, intihar saldırısı üzerine 3 kategoride eğitim aldıkları, eğitim sonrası kendi inisiyatifleriyle "cesaret hapı" tabir edilen ilaçlar kullanarak eylem yaptıkları ifade edildi.

ENTELEKTÜEL GÖRÜNÜM

Canlı bombaların ayrıca bomba yapımı konusunda da uzman oldukları, kendi başlarına kısa süre içinde kahve, şeker ve nitrik asitten bile tahrip gücü oldukça yüksek bomba yapabildikleri, bu bombaların saat ayarlı veya uzaktan kumandalı olarak da hazırlandığına dikkat çekildi. Kendilerine peruk, top sakal, uzun saçla entelektüel görüntü verdikleri, turistik bir bölgeye eylem amacıyla gönderilen canlı bombanın gittiği yerde sıkıntı yaşamaması için taşıdığı sahte kimliğe uygun olarak özel eğitimden geçirildiği, garsonluk, cankurtaran ve rehberlik gibi eğitimlere de tabi tutulduğu belirtildi.

CENAZESİ VERİLMEDİ

Taksim'deki eylemi yapan canlı bomba Vedat Acar'ın ağabeyi Abdullah Acar ve avukatı, cenazeyi teslim almak için Adli Tıp Kurumu'na geldi. Yetkililerin, DNA testinin tamamlanmadığını belirterek, cenazeyi teslim etmediği bildirildi.

CANLI BOMBA TİM KOMUTANI

32 kişinin yaralanmasına neden olan PKK'nın canlı bombası Vedat Acar'ın örgütün canlı bomba grubunun tim sorumlusu olduğu belirlendi.

TAK üstlendi KCK kınadı

Taksim'deki canlı bomba eylemini PKK'ya bağlı, kısa adı TAK olan "Kürdistan Özgürlük Şahinleri" örgütü üstlendi. Açıklamada, PKK'nın ateşkes kararıyla ilgilerinin olmadığı belirtilerek, "Bizim ateşkes kararımız yok" denildi. PKK'ya bağlı TAK grubu, kendilerine yakın internet siteleri aracılığıyla açıklama yaparak saldırının üstlenildiğini bildirdi. Açıklamada, "Bu intikam eylemi örgütümüz TAK'ın komuta kademesinde yer alan Derviş kod adlı Vedat Acar arkadaşımızın kendi inisiyatifi ile örgütlendirilmiş ve hayata geçirilmiştir" denildi. Taksim'deki saldırıyı TAK'ın üstlenmesinin ardından KCK açıklama yaptı. Eylemi ve eyleme karar verenleri sert bir dille eleştiren KCK, "TAK örgütü eylemlere son vermezse hesap soracağız" ifadesini kullandı. PKK'ya yakın internet siteleri aracılığıyla, 'KCK Yürütme Konseyi Başkanlığı' adına yapılan açıklamada, Taksim'deki intihar saldırısıyla örgütün hiçbir şekilde ilgisinin olmadığı 'yeniden' vurgulandı. KCK, TAK'ı da eylemlerine son vermeye çağırdı. Bir taraftan dönemsel bir eylemsizliği ilan etmenin, diğer taraftan da böyle bir eylem yapmanın akıl karı olmadığı belirtilen açıklamada, "KCK sistemi içerisindeki tüm birimler ilan edilen eylemsizliğe harfiyen uyacaklardır. Bu eylem dışımızdaki bir grubun eylemidir" ifadeleri kullanıldı.

sabah



Bu haber 2,530 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,968 µs