En Sıcak Konular

Yüce Önder'i devlet mi tasfiye etti?

5 Kasım 2010 09:06 tsi
Yüce Önder'i devlet mi tasfiye etti? "Başsavcı, tüzüğü uygulayın diye yazı göndermemiş olsaydı, Kılıçdaroğlu, Sav’ı tasfiye bahanesini nereden bulacaktı? Durup dururken parti içinde bir kavga başlatmayı göze alır mıydı?"

Kılıçdaroğlu ile Sav arasındaki çekişme mikrop almasından korkulan bir sivilce gibi erken patlatıldı. Bir cerrahi müdahale bu.

Hatırlayın, Deniz Baykal partideki politbüronun gücünü azaltmak için malum tüzük değişikliğini yapmıştı. Ama bunu uygulamaya ömrü yetmedi. Kaset komplosuyla koltuğunu kaybetti. Sonra Önder Sav arkasına medya desteğini almış bulunan Kemal Kılıçdaroğlu’nu o koltuğa oturttu. Ama Kemal Bey kamuoyundan aldığı desteğe dayanarak sahiden genel başkanlık yapmaya kalkışınca araları bozuldu. “Gandi Kemal”e genel başkanlık yaptırmadılar. Ne söylese bilahare sözünü geri almak zorunda kaldı. “Türban sorununu çözeceğiz” dedi; “Kemal Bey’in kişisel görüşüdür, partimizi bağlamaz” diye açıklama yaptılar. 29 Ekim Resepsiyonu konusu ayrı bir rezaletti...

Ama bütün bunlara rağmen Kılıçdaroğlu’nun Önder Sav’a bu kadar erken kazan kaldırmasını beklemiyordu kimse. Daha doğrusu bir bahane olmalıydı elinde. O bahaneyi devlet verdi Kılıçdaroğlu’na.

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı’nın partiye gönderdiği tüzük uyarısını kastediyorum. Başsavcı’nın hem buradaki zamanlaması hem de Önder Sav “bu iş için tüzük kurultayı toplanmalı” deyince bir kere daha ortaya çıkıp “hayır kurultaya gerek yok” demesi pek olağan bir işleyiş görüntüsü vermiyor. Sabih Kanadoğlu’nun halefinin değerlendirmesine destek veren açıklaması da akla başka türlü şeyler getiriyor.

Başsavcı, tüzüğü uygulayın diye yazı göndermemiş olsaydı, Kılıçdaroğlu, Sav’ı tasfiye bahanesini nereden bulacaktı? Durup dururken parti içinde bir kavga başlatmayı göze alır mıydı?

Günün birinde muhakkak bu çatışma patlak verecekti. Bunu herkes bekliyordu. Ama devletin müdahalesi olmasaydı, normal şartlarda bu hesaplaşmanın tarihi 2011 genel seçiminden sonrası olacaktı. O zaman da muhtemel bir seçim başarısızlığı durumunda Önder Sav cephesinin eli biraz daha güçlü olabilirdi. Şimdi Kılıçdaroğlu’na daha avantajlı olduğu bir dönemde böyle bir fırsat veriliyor.

“İyi de devlete neden bu ikisi arasında taraf tutsun?” diye sorabilirsiniz. Bu soruya başka bir soruyla cevap vereyim: Ana akım medya bir taraftan, devlet çekirdeği öbür taraftan elbirliğiyle Kılıçdaroğlu’nu lider yapmaya çabalıyorsa sebebi ne olabilir?

Türkiye’nin kronik sorunlarının çözümü için inisiyatif almaya soyunan ve daha da önemlisi halktan oy almayı önemseyen “yeni CHP”yi AK Parti karşısında daha şanslı görüyor olabilirler mi?

İbrahim Kiras / Star



Bu haber 1,190 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,664 µs