En Sıcak Konular

Kılıçdaroğlu'nun listesi böyle delindi

5 Kasım 2010 08:31 tsi
Kılıçdaroğlu'nun listesi böyle delindi CHP'de iplerin koptuğu gün yakalanan bu kare Kılıçdaroğlu'nun yeni yönetim listesinin nasıl değiştiğini belgeledi...

Sav: Direnme konusunda henüz karar vermedim
  
CHP eski Genel Sekreteri Önder Sav,  tüzük krizinini, 'Ne ihtilal ne devrim. Parti içi demokrasi' sözleriyle değerlendirdi. 'Direnme' konusunda ise net yanıt vermedi.

Sav, Kanal D Ana Haber Bülteni'nde Mehmet Ali Birand'ın sorularını yanıtlarken özetle şunları söyledi:

NE İHTİLAL NE DEVRİM: CHP'de ne ihtilal ne devrim var. Yaşananlar parti içi demokrasinin bir sonucu. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'nın bize gönderdiği yazılar, partinin iç hukukuna müdahaledir.

AKP TÜZÜĞÜNÜN AYNISI: Uygulanmak istenen tüzüğün bir sağcılaşma ürünü olduğunu düşündüm. Baykal döneminde, AKP tüzüğünün aynısı CHP'ye getirildi. 

TOPLANTIYA ÇAĞIRMADIM: Hiçbir il başkanına toplantı için telefon açmadım. Kendi aralarındaki konuşmalardan ortaya çıktı bunlar. 

BENİM GÖNLÜMDE KAPANDI: CHP Genel Sekreterliği kimsenin tapulu mülkü değil. Benim yaşamımda en büyük armağanlardan biri, en uzun süreli genel sekterliği yapmış olmamdır.  Benim için artık genel sekreterlik sayfası gönlümde de kapanmıştır ama CHP kapanmadı. 

KİM KİMİ KORKUTTU: Kılıçdaroğlu 'Korkulara direnen bir yönetim olduk' diyor. 5 ayda bu noktaya mı gelindi? Kim kimi korkuttu?

BENDEN RAHATSIZ OLDU: 5 aylık dönemde Kılıçdaroğlu'nun benimle çalışmak istemediğini tespit ettim. Benim tarzımdan, kişiliğimden rahatsız oldu. Ben de onun bazı tutumlarından rahatsız oldum.

SEÇİM OLURSA BELKİ: 'Seçimli kurultaya gidilmeli' demek için erken. Seçimli olursa belki Sayın Kılıçdaroğlu'nu desteklerim. Direnme devam edecek mi, onun kararını henüz vermedim. 

ADAYLIĞA BEN İKNA ETTİM: Kurultay öncesi, Kılıçdaroğlu'nu cesaretli bir şekilde adaylığa ben ikna ettim. Aklından geçmiş olsa da telafuz edemiyordu. 17 Mayıs 2010'da Kılıçdaroğlu ile benim odamda onu destekleyen konuşmayı yaptım. 

'TÜRBAN' VE 'AF'TA DANIŞMADI: Sayın Kılıçdaroğlu, 'türban' ve 'genel af' ile
'anayasayı bir haftada değiştiririz' sözlerinde kimseye danışmadı.

BAYKAL DESTEKLEMEZ: Sayın Baykal'ın son gelişmelerde Kılıçdaroğlu'nu desteklediğini düşünmüyorum.

CHP'DE TAKTİK OYUNLARI

savman

Akşam muhabiri Raşit Aydoğan'ın bu fotoğrafı, CHP'de yaşanan ince stratejiyi de gün yüzüne çıkardı. Kendisine yakın üç ismin yeni MYK'ya atandığı bilgisini alan Önder Sav, bunu bir notla Hakkı Süha Okay'a bildirdi. Hemen ardından da Nihat Matkap, Gülsün Bilgehan ve Gökhan Günaydın yeni MYK'da görev kabul etmedi. Bunun üzerine Kılıçdaroğlu listeyi yeniledi. Matkap 'Atanmamdan haberim yoktu. Siyasi etik her şeyin üstündedir' dedi.

akşam



Bu haber 1,449 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,984 µs