En Sıcak Konular

Gökçek: Ben desteğimi çekerim

4 Kasım 2010 15:54 tsi
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Ankaragücü’nün eski yöneticileri ile bir grup taraftarın olumsuz sloganları ve yönetim aleyhtarı tezahüratlarıyla ilgili "İki hakları gitti bir hakları kaldı. Bir hareket daha olursa ben takımdan des

Gökçek, yaptığı yazılı açıklamada, Ankaragücü’nün yeni yöneticilerinin 30-35 milyon liraya yakın harcama yaptıklarını belirterek, "Ankaragücü’nde bizim gayretimizi soğutabilmek için elinden geleni ardına koymayan eski yöneticiler var, bunların bütün davası Ankaragücü içindeki borcun bitmesini bekleyip bundan sonra kulübü yeniden ele almak. (Biz borçları ödettik, şu anda sezon sonuna kadar gelecek parayla diğer borç da ödenir. Dolayısıyla biz burayı yeniden ele geçirecek olursak, har vurup harman savuracağımız, hazır yeni bir ortam buluruz) görüşü içindeler" ifadelerini kullandı.

Kulüp için yönetim tarafından büyük fedakarlıklar ve transferler yapıldığını hatırlatan Gökçek, açıklamasında şu görüşlere yer verdi: "Belli birtakım isimler tarafından yönlendirilen bazı taraftarlar takım 4 gol atmışken bile (Yönetim istifa, teknik direktör istifa) diye slogan atıyorlar. İpe sapa gelmez laflar. Ağza alınmayacak küfürler. Biz sizden küfür yemek için mi iş başına geldik? Adama (Al başına çal) derler. Başka bir şey demezler. Biz Ankaragücü’nü şampiyon yapıp, Ankara’nın sesini duyurmak için göreve geldik. Sizin gibi taraftarlarla yola devam etmem. İki hakları gitti bir hakları kaldı. Bir hareket daha olsun ben desteğimi çekerim. Ancak bu hareketleri tüm taraftarlara da mal etmiyorum."

"ORADAN, BURADAN BORÇ ÇIKIYOR"

Bazı eski yöneticilerin yaptığı "Ankaragücü sahipsiz değil" açıklamalarıyla ilgili de Gökçek, şunları kaydetti: "Dün sahiptiniz de ne yaptınız? Eski yöneticilerin hiçbirisinin tek kuruş alacağı kalmadı hatta fazlasıyla aldılar. Şimdi yeniden kalkıp kulübün kaynaklarını har vurup harman savurmak için mi yönetime gelmeyi istiyorsunuz? Wassel’i satın almışlar, bir kuruş para vermemişler. Ortada olmayan birtakım menajerler çıktı. Menajerlere 500-600 bin para verilmiş. Böyle bir şey yok. Hepsi hikaye. Yağma Hasan’ın böreği. Herkes saldırmış. Hala senetler geliyor, bitmiyor.

Oradan buradan borç çıkıyor. Afrika takımlarından, Almanya 5. Lig’den oyuncu almışlar. Geçen hafta içinde FIFA’dan (132 bin avro ödemezseniz 6 puanınızı sileriz) diye yazı geldi. Ne zaman? Onların döneminde inanılmaz bir vurdumduymazlık, inanılmaz bir soygun olmuş. Ben bu kadar sporu seven, spor için bu kadar iş yapan bir insanım ama bu tip davranışlar insanı soğutuyor."

"HİÇ HAYAL ETMESİNLER"

Gökçek, Ankaraspor’u Ankaragücü için feda ettiklerini anımsatarak, moral kazanmak için maç seyretmeye gittiğini ancak sahadan stres içinde ayrıldığını ifade etti.

Kendisi ve Ankaragücü’nün yeni yönetimine karşı sürdürülen davranışların devamı halinde takımdan desteğini çekeceğini yineleyen Gökçek, açıklamasını şöyle sürdürdü: "O eski yöneticilere de söyleyeyim. Hiç hayal etmesinler, kimse kendilerine kulübü bedava bırakmaz. O paraları yemesine de kimse müsaade etmez.

Bu oyuncuları dilediğine sat, onun da parasını al çarçur et. Eskiden yaptığın gibi para verme, sonra da başkalarına sat, mecburen sattık deyip, yok et. Bunlara da müsaade edilmez."

"TALİHSİZLİK ANKARAGÜCÜ’NÜN PEŞİNİ BIRAKMADI"

Ankaragücü’ne hizmet etmeye çalıştığını anlatan Gökçek, açıklamasını şöyle tamamladı: "Ankaragücü beklenilen, benim de şahsen beklediğim başarıyı gösterdi diyemem. Ankaragücü hiçbir maçında tam kadro oynamadı. Mutlaka her maçta 2-3 as futbolcusundan yoksun olarak oynadı. Vittek sakat, Sapara sakat, Aydın sakat, Uğur sakat, Özgür sakat. 11 kişilik kadronun 5’i yok. Her maç öyle. Bu sakatlık, talihsizlik sezon başından beri Ankaragücü’nün peşini bırakmadı. Tam kadro oynama şansı olsaydı bu takım ilk iki içindeydi. Bunu rahatlıkla söyleyebilirim."



Bu haber 787 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,127 µs