En Sıcak Konular

Dolar 1,40'ın altında

4 Kasım 2010 14:21 tsi
Fed'in tahvil alım kararının ardından dolarda değer kaybı yaşanıyor. Uluslararası piyasada Euro/dolar paritesi 1.42'nin üzerine çıkarken, Dolar/TL 1,40 seviyesinin altına geriledi. Hisse senetleri piyasasında ise alımlar kendini gösterdi.

ABD Merkez Bankası (Fed) faizlerde beklendiği gibi değişikliğe gitmezken, 2011 Haziran ayı sonuna kadar 600 milyar dolarlık uzun ve orta vadeli tahvil ve hazine bonosu alacağını açıkladı. Ayda ortalama 75 milyar dolarlık alım yapacak olan Fed, tahvil alımına ek olarak mortgage tahvil karlarını tahvil alımında kullanacak.

Piyasalar dün ilk etapta temkinli iyimser hava solurken, bugün yükseliş eğiliminde biraz daha istekli olunduğu görülüyor.

Uluslararası piyasada dolar diğer ülke paraları karşısında değer kaybı yaşadı. Euro/dolar Fed kararı sonrasında 1.4262 seviyesine kadar çıktı. Parite şu sıra 1.4260 sent seviyesine işlem görüyor. Yurtiçinde ise Dolar/TL’de aşağı yönlü eğilim hızlandı ve kur kritik 1.40 seviyesinin altına indi. Bankalararası piyasada en iyi alış/satış 1.3940/1.3970 seviyesine gerilerken, serbest piyasada dolar 1.3970, euro 1.9890 liradan alıcı buluyor.

Borsa yüzde 1.5 primli

Borsada ise yurtdışına bağlı yükseliş etkili oldu. En yüksek 69.789 puanı gören Ulusal-100 Endeksi, ilk seansı 1084 puan ve yüzde 1.58 değer artışla 69.689 puandan tamamladı. Günün ilk yarısında 1.4 milyarlık işlem hacmi oluştu.

Öte yandan tahvil-bono cephesinde dün spot kapanışını yüzde 7.64 seviyesinden gerçekleştiren 8 Ağustos 2012 vadeli gösterge tahvilde bileşik faiz bugün yüzde 7.60 seviyelerinde yer alıyor. (Dünya)



Bu haber 627 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,161 µs