En Sıcak Konular

İnal Batu: CHP'de yeni MYK geçerli

4 Kasım 2010 13:34 tsi
Eski CHP Genel Başkan Yardımcısı İnal Batu, partide son dönemde yaşananların ideolojik değil, tamamen iktidar mücadelesi sonucunda meydana geldiğini belirtti.

Önder Sav'ın yeni MYK hakkında "Hukuken sakat" değerlendirmesini doğru bulmayan Batu, yeni MYK'nın geçerliği olduğunu belirtti. Partide yaşananların arka planında eski Genel Başkan Deniz Baykal'ın bulunduğunu savunan Batu, yapılacak seçimli genel kurul sonrası Baykal'ın Kılıçdaroğlu listesine kendi adamlarını koyarak gizli lider olarak yoluna devam edeceğini öne sürdü.

Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesi partisinden istifa eden CHP Eski Genel Başkan Yardımcısı İnal Batu, son birkaç gündür yaşanan Önder Sav, Kılıçdaroğlu mücadelesini değerlendirdi. CHP'nin her zaman parti için iktidar mücadelelerinin yaşandığı, suların bir türlü durulmadığı bir parti olduğunu söyleyen İnal Batu, son günlerde yaşananların çok daha derin ve vahim bir hal aldığını ifade etti. CHP'nin bütünlüğü, geleceği ve seçim başarısının çok tehlikeli bir aşamaya geldiğini aktaran Batu, "Hiçbir ilke sorunu, ideolojik ayrılıklar yok. Bu düpedüz bir parti içi iktidar mücadelesidir." dedi.

Önder Sav'ın sahip olduğu parti içi iktidarı ve örgüt üzerindeki etkinliğini devretmek istemediğini aktaran Batu, "Sayın Kılıçdaroğlu ise Sayın Sav'ın ipoteğinden kurtulmuş, bağımsız, gerçek bir genel başkan olarak parti içinde iktidar olmak istiyor. Gerçek bir Genel Başkan olmak istiyor." diye konuştu.

CHP'nin son dönemde yaşadığı sürecin Eski Genel Başkan Deniz Baykal tarafından yönlendirildiğini öne süren Batu, "O da büyük bir keyifle Önder Sav'ı, Kılıçdaroğlu'ndan ayrılmış olmasının sevincini yaşıyor." şeklinde konuştu.

Bu aşamadan sonra CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve eski Genel Sekreteri Önder Sav'ın bir arada çalışmasının mümkün gözükmediğini aktaran Batu şöyle konuştu: "Baykal bu aşamadan sonra Genel Başkanlığı amaçlamayacaktır. Ancak Önder Sav'a karşı, Kılıçdaroğlu'nu destekleyip, Kılıçdaroğlu yönetimini kendi yandaşlarıyla, yakınlarıyla doldurmaya çalışacaktır. Baykal şimdi "Gizli Genel Başkan" olarak devam etmeye çalışacaktır. Bunu gayet ustalıkla yapacaktır. Zaten şimdi bile partiyi uzaktan kumanda ediyor. Bu 'kurultay olsun' gibi laflar hep önce ondan çıktı."

Kaset skandalı yaşanmasaydı Baykal'ın ilk genel kurulda yeniden oy birliği ile partiye seçileceğini bildiren Batu, "Yapay bir şekilde ayrıldı partiden. Normal demokrasilerde bir lider seçimlerde başarısız olursa gider. Bizde böyle gidiyor. Gidince de kaos oluyor." şeklinde konuştu. CHP'de yeni bir seçimli kurultay gerçekleşeceğini tahmin ettiğini ifade eden Batu, bu kurultayda Eski Genel Başkan Deniz Baykal'a yakın partililerin yer aldığı yeni bir yönetim oluşacağını düşündüğünü belirtti.

Önder Sav ve beraberindekilerin ifade ettiği "Yeni yönetim meşru değildir" sözünün gerçeği yansıtmadığını aktaran Batu sözlerini şöyle sürdürdü: "İstedikleri kadar "Yeni yönetim geçerli değil" desinler. Yeni yönetim meşrudur. Yargıtay ne diyecek? "hayır" mı diyecek. Niye diyecek. 'Yeni tüzüğe göre seçim yap' dedi, o da yaptı."

Parti içinde kıyasıya bir mücadele olduğunu ve acımasız ifadeler kullanıldığını dile getiren Batu, bu aşamadan sonra büyük bir ihtimalle Önder Sav ve ekibinin yönetimden ayrılmak zorunda kalacağını belirtti.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun toplamadığı bir parti meclisinin geçerli olmayacağını belirten Batu, "Bunlar zorlama olaylar. Hep iktidar kavgası. "Önce ben, sonra parti, sonra memleket" denklemi devam ediyor. Maalesef, olan budur."

Muhalefeti güçlü olmayan bir ülkede işlerin iyi gitmeyeceğine işaret eden Batu, AK Parti'nin son yaşananlara üzülmesi gerektiğini aktardı. Batu, her iktidara ciddi bir muhalefet gerektiğini ancak son yaşananlardan sonra partinin adeta eriyip gittiğini ifade etti.

(CİHAN)



Bu haber 656 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,468 µs