En Sıcak Konular

İç savaş CHP İzmir İl Teşkilatı'nı da ikiye böldü

4 Kasım 2010 13:07 tsi
CHP'de yaşanan iç savaşın sonucunda İzmir'den iki isim, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu tarafından kendi yardımcılığına getirildi.

Eski il başkanlarından ve Parti Meclisi (PM) Üyesi Alaattin Yüksel, yerel yönetimlerden sorumlu başkan yardımcısı oldu. dış ilişkiler ve yurtdışı örgütlenmelerinden sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı'na ise İzmir Milletvekili Oğuz Oyan getirildi. Partide bugüne kadar en faal isimler arasında yer alan CHP Grup Başkan Vekili Kemal Anadol ve Genel Sekreter Yardımcısı Abdürrezzak Erten, yeni yönetime alınmayan Önder Sav'a destek verdi. Anadol ve Erten'in, Sav'ın yanında yer alarak Kılıçdaroğlu'nun gözünden düşen İzmirli siyasetciler olduğu yorumu yapıldı.

YÜKSEL, BAYKAL TARAFINDAN GÖREVDEN ALINDI

Genel Başkan Kılıçdaroğlu tarafından seçilen 13 yardımcıdan biri olan Alaattin Yüksel, genel başkanlığa aday olan Zülfü Livaneli'yi desteklediği için eski Genel Başkan Deniz Baykal tarafından İzmir İl Başkanlığı görevinden alınmıştı. Uzun süre partide faal rol alamayan Yüksel'in yükselişe geçmesi ise Kılıçdaroğlu'nun genel başkanlık koltuğuna oturmasıyla başladı. Önce PM üyesi seçilen Yüksel, son değişiklikle birlikte genel başkan yardımcılığına getirildi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'na yakınlığıyla bilinen Yüksel, onun başkan olmasında da önemli rol oynamıştı. İzmirli diğer Genel Başkan Yardımcısı Oyan da Baykal'a muhalif isim olarak biliniyor. Partideki gelişmeler yakından takip edilirken İzmir teşkilatının, Kemal Kılıçdaroğlu ile Önder Sav arasındaki tercihi merakla bekleniyor.
 
cihan



Bu haber 625 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,245 µs