En Sıcak Konular

Suriye'ye tepki için kontak kapattılar

4 Kasım 2010 13:00 tsi
Yıllardan beri sınır şehirlerinden Suriye'nin farklı illerine yolcu taşıyan şoförler, Halep'te yolcularının alınıp Arap şoförlere verilmesine tepki göstermek için kontak kapattı.

Gaziantep, Kilis ve Antakya'dan aldıkları yolcuları Suriye'ye taşıyan şoförler, Halep'te haksızlığa uğradıklarını iddia ederek, bir günlüğüne kontak kapattı. Araçlarındaki yolcuların Halep'te indirilerek Suriyeli şoförlerin aracına bindirildiğini söyleyen şoförler, yıllarca Halep şehir merkezinde hizmet verdikleri bürolarının da kapatıldığını söyledi.

Suriye'ye yolcu taşıyan şoförler adına konuşan Mehmet Cengiz Saygılı, son 1 aydan beri Suriyeli yetkililerin Halep'te yeni yeni uygulamalar getirmeye başladığını söyledi. Saygılı, şöyle konuştu: "Bu uygulamalardan en başta gelenlerden bir tanesi Türkiye'den giden araçların hepsini bir garaja soktular. Halep'te şehrin merkezindeki yazıhanemizi kapattılar, yeni bir garaj açtılar. O garajda yaklaşık bin tane taksinin bir araya gelmesini sağladılar. Bu da çeşitli nedenlerle sorunlara neden olmakta. Bizim Türkiye'den giden vatandaş, Suriye plakalı araca bindirilmek zorunda bırakılıyor. Bu da bizim Türk şoförlerle Suriye şoförleri arasında tartışmalara, kavgalara neden olacak. Dün Gaziantep'ten giden araçtaki yolcuyu indirip Arap plakalı araca bindiriyorlar. Bizim şu anda Türk plakalı araçlarımızın şoförleri kontak kapatmaya gittiler. Bu kontak kapatma bir yerde uyarıdır. Bu uyarının sonucunda yarın Türkiye ile Suriye arasında diplomatik skandal veya bir kriz oluşmaması için yetkililerin bu konuda önlem almasını istiyoruz."

Güzel bir kardeşlik ortamı yakalamışken böyle bir sorunla kamuoyunun karşısına çıkmak istemediklerini belirten Saygılı, "Ama yetkililerimize de bu konuda sesimizi duyurmamız lazım. Şu anda bugün itibariyle araçlarımızın hiçbiri çıkmadı. Hem Kilis'te hem Antakya'da hem Gaziantep'te. Şu anda bütün araçlarımız burada. Sayın yetkililerimize bir uyarı, sesimizi duyurma amacımız. Herhangi bir protesto olarak düşünmesinler. Sadece Halep'teki bizim derdimize çare bulsunlar." şeklinde konuştu.

(CİHAN)



Bu haber 801 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,597 µs