En Sıcak Konular

Savaş sesleri

4 Kasım 2010 09:38 tsi
Savaş sesleri "ABD'liler barışa değil yine savaşa dönük duruyor. Dünya için kötü bir haber bu..."

Başkan Barack Obama'nın Demokrat Partisi niye ara seçimleri kaybetti? Hemen belirtelim, Obama'nın politikalarını zenginler beğenmedi.

Düşük gelir gruplarının sağlık hizmetlerini artıran sağlık reformu zenginlerin hoşuna gitmedi. Çünkü Obama, reform uyarınca düşük gelirlilerin sağlık giderlerini karşılayabilmek için hem yılda 250 bin dolar üzerinde gelir elde edenlerin, hem de kurumların vergilerini yükseltti. Krizleri önlemek amacıyla finans kesimine sıkı bir denetim getirmeye çalıştı. Çevre dostu ekonomi politikası tasarladı. Tabii bütün bunlar zenginlerin hoşuna gitmedi. Parayla oluşturdukları güçlü lobilerle Başkan Obama'nın ilk ismi Hüseyin'e sürekli vurgu yaparak onun Müslüman değerlere sahip bir anarşist olduğunu kamuoyuna yaydılar.

Çay Partisi hareketinin en önemli görevi böyle bir kara propagandayla Obama'yı yıpratmaktı ve bunu ara seçimlerde başardılar.

Gelelim Obama'nın en çok kimleri rahatsız ettiğine... Obama'nın barışçıl söyleminden en çok silah tüccarları ve spekülatörler rahatsız oldu. Çünkü çevre dostu ve savaşa karşı politikalar silah tüccarlarının işine gelmedi. Obama'nın barışa dönük durması küresel piyasaları germediği için emtia spekülatörleri de ondan pek hoşlanmadı.

Peki silah tüccarları niye bu kadar karşı?
ABD firmalarının silah satışları azaldığı için mi Obama'dan bu kadar rahatsız oldular? Yoksa silah harcamalarının azalacağını sezdikleri için mi böyle yükleniyorlar?

ABD'nin yıllık silah ihracatı 230 milyar doları buluyor. Bu tutar dünya toplam silah satışlarının yıllık tutarı olan 384 milyar doların % 60'ını oluşturuyor. ABD'nin toplam savunma harcamalarıysa yıllık 663 milyar dolar civarında. Kendi politikasını uygulayabilmek için askeri harcamaları azaltmak zorunda olan, sağlık, eğitim ve çevreye yatırım yapan, barış isteyen bir başkanın görevde kalması silah tüccarlarını rahatsız ediyor. İşte bu nedenle Obama ara seçimleri kaybetti.

Seçim sonuçlarına bakarak Obama, politikasını değiştirir mi, sorusu akıllara gelebilir.
Son günlerde ABD'nin silah satışları hızlandı.

Körfez'e 123 milyar, Hindistan'a 11 milyar dolarlık silah satış anlaşmaları yapıldı. Görünen o ki, Obama, başkan seçilirken verdiği sözleri pek tutamayacak. Anlayacağınız ABD'liler barışa değil yine savaşa dönük duruyor. Dünya için kötü bir haber bu...

Süleyman Yaşar / Sabah



Bu haber 1,428 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,486 µs