En Sıcak Konular

Berhan Şimşek: Halktan ve CHP’den özür diliyorum

3 Kasım 2010 22:13 tsi
Berhan Şimşek, CHP’de yaşananları “kabus” olarak niteledi ve Kılıçdaroğlu’na sordu: “6 aydır Korku İmparatorluğu yok muydu?”

HABERTÜRK yayınına katılan CHP İstanbul İl Başkanı Berhan Şimşek, partisinde yaşanan son gelişmeleri değerlendirdi:

“Ben CHP’den özür diliyorum. Halktan özür diliyorum. 78 yılında gençlik kollarında partiye üye oldum. 8 dönem partide görev aldım. Milletvekilliği yaptım. Kişisel hırslarım olmadı. 2007 seçimlerinde parlamentoyu taşıyan 2-3 vekilden biriydim. Sonraki seçimde arka sıralarda yazıldım ama birinci sıradaki gibi çalıştım. ‘İl başkanlığına gideceksin’ dediklerinde de geldim.

Ama bizim hayalimiz bu değildi. Deniz Baykal çok değerli bir siyaset adamıdır. Fakat Sayın Önder Sav, CHP’nin çok önemli bir hafızadır. Kemal Bey, beyefendiliğinde bir insan… Olanları anlamakta ben çok zorluk çekiyorum. 5-6 ay önce Sayın Genel Başkan partimize karşı bir komplo düzenlenmiş ve o gün en iyi bu işi taşıyabilecek kişinin Kemal Bey olduğuna karar verilmiş ama hiçbir zaman Deniz Bey’i yok saymadık. Benim yanımda kimse Deniz Bey’e ‘Deniz’ diyemez örneğin. Bu parti terbiyesiyle, siyaset yapmış biriyim. Bugün yaşananları bir kabus olarak görüyorum. Bu kabusun mimarı çok acı, sanki Deniz Bey için düğmeye basanlar bu oyunu oynamaya devam ediyor. CHP Türkiye’nin omurgasıdır. Oy vermeyenler bile CHP’ye hesap sorar. AKP’ye sormaz… Oy vermez ama ‘Sen teminatsın’ der. Böyle bir tablo içinde iktidara giden bir parti içindeyken bu sürecin içine giriyoruz. İlk defa partimi TV ekranında konuşuyorum…”

Şimşek, Gürsel Tekin’in “CHP’de iç çekişme yok” değerlendirmesi için “Onun baktığı yerden öyle görünüyor” dedi.

Şimşek, yapılması gerekenin seçime kadar bu şekilde devam etmek seçimden sonra da tüzük kurultayını toplamak olduğunu söyledi. Bunu Kılıçdaroğlu ile de paylaştığını kaydeden Şimşek, “korku imparatorluğu” değerlendirmesi için de şunları söyledi: “Kemal Bey’in ağzına pelesenk olan bir sözcüktür. 6 aydır Genel Başkan. Bu yeni mi çıktı, ne değişti?”

cihan



Bu haber 815 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,172 µs