En Sıcak Konular

Kılıçdaroğlu mesaj yayınladı

3 Kasım 2010 21:38 tsi
Kılıçdaroğlu mesaj yayınladı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yeni yönetimi belirlemesinin ardından partisinin il, ilçe ve belde başkanları ile partililere yönelik bir mesaj yayınladı.

CHP tüzüğünün gereğini yerine getirdiklerini ve görev dağılımı yaptıklarını dile getiren Kılıçdaroğlu, "Beni buraya örgütüm getirdi, tek güvendiğim de örgütümdür. Onun vereceği her karara saygı gösteririm." ifadelerini kullandı.

Cumhuriyeti kuran partilerinin demokratik, laik, sosyal hukuk devletinin savunucusu olduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu, hukuk devletinden yana olduklarını, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı'nın uyarısını dikkate alarak hukuka saygılarını gösterdiklerini kaydetti. Tüzüğün Genel Başkana verdiği yetki ve sorumluluğun gereğini yerine getirdiğini anlatan Kılıçdaroğlu, mesajında şu ifadeleri kullandı: "Koltuklar insanlara sürekli otursunlar diye verilmez. O koltuklar halka hizmet için verilir. Oralar ne benim babamın malıdır, ne de birilerinin. Biz o koltuklara halka hizmet etmek için oturduk ve o koltukların halkını vereceğiz. Bana verilen bir yetki var, bana verilen bir görev var. Görevi veren kurultaydır. Bana deniyor ki, sen tüzüğün verdiği yetkiler çerçevesinde görevini kullanacaksın, görevini yapacaksın. Tüzük meydanda, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısının yazısı meydanda, verilen süre meydanda. Tespitimizi yaptık, saptamalarımızı yaptık. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığına konuyu ilettik. Geldiğimiz bu noktada halkımıza şu vaatte bulunuyoruz. Cumhuriyet Halk Partisinin yeni yönetimi tek ses, tek yürek olacaktır. Başarısız olduğumuz zaman hiç endişe etmeyin, koltuklarımıza saplanıp kalmayacağız. Başarısız olduğumuz zaman gideceğiz, yerimize yeni arkadaşlarımızı getireceğiz, yeni arkadaşların da hizmetinde olacağız. O koltuklar bize sürekli oturalım diye verilmedi. Biz halkımıza güveniyoruz, halkımıza inanıyoruz. Hizmet etmek istiyoruz. Hiç kimse bir partinin içinde korku kanalları, korku koridorları yaratmamalı. Buna izin vermeyeceğiz. Herkes özgürce düşüncesini söyleyecek. Biz demokrasiyi Türkiye'ye getireceğiz ve göreceksiniz parti içi demokrasiyi de sağlayacağız. Tüzük kurultayını da söz verdim. Yeni bir tüzük için söz verdim. Türkiye'ye demokrasiyi getiren Cumhuriyet Halk Partisi partiye demokrasiyi getirecektir. Var olan tüzükteki bütün eksiklikleri gidereceğiz. Öyle blok liste değil çarşaf liste getireceğiz. Öyle başkanlık divanının önünde Genel Başkan değişsin diye insanlar gelip imza atsınlar. Bunu da kaldıracağız. Yok böyle bir şey. İnsanın hakkına, düşüncesine, özgürlüğüne, özgürce düşüncesini dile getirmesine, özgürce yazmasına hep olanak vereceğiz. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu olarak herkesten, hepinizden, her partilinin ve yurtseverin CHP'de ki korku duvarlarından sonra Türkiye'deki korku imparatorluğunu yıkmak için el ele vermesini omuz omuza çalışmasını istiyorum. Çünkü size güveniyorum. Tek güvencemin örgütüm olduğunu biliyor hepinize saygı ve sevgilerimi sunuyorum."

cihan



Bu haber 817 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,710 µs