En Sıcak Konular

Prizren'de onbinler Erdoğan'la coştu

4 Kasım 2010 08:07 tsi
Prizren'de  onbinler Erdoğan'la coştu Kosova'da Prizren kenti dün tarihi akşamlarından birini yaşadı. Erdoğan'ı dinlemek üzere binlerce kişi meydan doldurdu... Bu arada Kosova Başbakanı Thaçi de seçim startını Erdoğan'la vermiş oldu...

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı dinlemek üzere Şadırvan Meydanı'nı dolduran binlerce kişi, Erdoğan'ın "Sizlerle hasret gideriyor olmaktan büyük memnuniyet duyuyorum." şeklindeki ifadelerine 'Türkiye, Türkiye', 'Erdoğan, Erdoğan' tezahüratlarıyla karşılık verdi.

Davul sesleri arasında Kosovalı mevkidaşı Haşim Thaçi ile birlikte kürsüye gelen Başbakan Erdoğan, "Türkiye'deki akrabalarınızın, kardeşlerinizin selam ve muhabbetlerini getirdim. Şundan emin olunuz, Türkiye'nin gözü ve kulağı her zaman Kosova'da oldu." ifadelerini kullandı.

Miting alanının coşkusu nedeniyle bir süre kendini Türkiye'de sanan Erdoğan, konuşmasına ara vermeden devam etti. Mitingde Türkçe bilmeyen Kosovalı yetkililerin de bulunması nedeniyle 5 dakika kadar sonra Arnavutça tercüme yapılmaya başlandı.

Kosova'nın bağımsızlık sürecini yakından takip ettiklerini belirten Erdoğan, üç yıl önceki bağımsızlık ilanına en çok sevinenin Türkiye olduğunu vurguladı. Başbakan Erdoğan, bağımsızlık sonrasında da Kosova'nın yeniden imarı ve inşası ile huzur ve barışına azami derecede katkıda bulunmaya devam edecekleri sözünü verdi. Erdoğan, "Kosova'yı hiçbir zaman yalnız bırakmadık, bundan sonra da bırakmayacağız." şeklinde konuştu.

Başbakan Erdoğan, farklılıkların bir arada nasıl yaşanacağını gösteren en güzel örneklerden birinin de Kosova ve Prizren olduğunu vurguladı. "Ecdadımızın mirasını muhafaza için yoğun gayret sarf ediyoruz." diyen Erdoğan, kültürel mirasın korunması için yaptıkları çalışmaları anlattı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Kosova'daki yolların iyileştirilmesi için de bu ülkeye destek sözü verdi.

HAŞİM THAÇİ İLK SEÇİM MİTİNGİNİ YAPTI

Kosova Başbakanı Haşim Thaçi, 12 Aralık'ta yapılacak seçimler öncesinde ilk mitingini Erdoğan rüzgarını arkasına alarak Prizren'de yapmış oldu. Konuşmasına Türkçe 'İyi akşamlar' diyerek başlayan Thaçi, dünyanın en güçlü liderlerinden olarak tanımladığı Erdoğan'a ülkesine verdiği destekten ötürü teşekkür etti.

Kosova Çevre ve İskan Bakanı Mahir Yağcılar da 'büyük dostumuz ve ağabeyimiz' şeklinde nitelendirdiği Erdoğan'a "Sizin burada olmanız bize güven ve onur vermektedir." diye seslendi.

cihan



Bu haber 915 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,516 µs