En Sıcak Konular

BBP'den teröre radikal öneriler

3 Kasım 2010 19:26 tsi
Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Yalçın Topçu, terör belasının ülke gündeminden çıkması için idamın tekrar getirilmesi, Avrupa Birliği sürecinin durdurulması, Irak içlerinde 75 km'lik tampon bölge kurulması gibi radikal tedbirlerin uygulanması ge

Susurluk kazasında hayatını kaybeden Abdullah Çatlı, ölümünün 14. yılında memleketi Nevşehir'de mezarı başında anıldı. BBP Genel Başkanı Topçu, 1996 yılında Susurluk Kazası sonucu hayatını kaybeden eski ülkücülerden Abdullah Çatlı'nın 14. ölüm yılında kabri başında düzenlenen törenlere katılmak üzere Nevşehir'e geldi. Nevşehir Kaldırım Mezarlığı'na gelişinde İl Başkanı Sefer Tavukçu ve kalabalık bir partili grup tarafından karşılanan Topçu, sonrasında dua ederek mezara karanfil bıraktı.

BBP Genel Başkanı Yalçın Topçu, mezar ziyareti sonrası yaptığı konuşmada, "Abdullah Çatlı, ülkesi ve milleti için hayatını feda etmiş kahraman bir Anadolu çocuğudur." dedi.


"TERÖR MECLİS'TE ELE ALINMALI"

Anma töreni ardından Nevşehir Vatan Şehitleri ve Gazileri Derneği'ne geçen Topçu, burada gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevapladı.

Genel Başkan Topçu, terör belasının ülke gündeminden çıkması için idamın tekrar getirilmesi, Avrupa Birliği sürecinin durdurulması, Irak içlerinde 75 km'lik tampon bölge kurulması gibi radikal tedbirlerin uygulanması gerektiğini belirtti.

Avrupa Birliği'nde olsun, diğer ülkelerde olsun, terörle mücadele eden bir çok ülke olduğuna dikkat çeken Topçu, "Ama sadece bizim ülkemize mahsus terör örgütünün başı, 50 bin insanımızın kanını emen canavar örgütü yönetiyor. Terörle mücadelenin konsepti derhal değişmelidir. 1946'da Irak'la yaptığımız ve halen yürürlükte olan anlaşmada belirtilen hususlar yerine getirilmeli, sınırdan 75 km içeriye girilmeli Kandil zapt-u rapt altına alınmalı, Gabar sırta alınmalı. Kandil o zaman söner. Avrupa Birliği ülkelerinde bulunan PKK'nın diasporasının derhal tutuklanıp Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ne teslim edilene kadar devletin yapması gereken Avrupa Birliği sürecini dondurmaktır. Terör üzerinden siyaset yapan üç partinin yapacağı iş hemen idamı Meclis gündemine getirmektir. Bizim, kendilerine öneri olarak sunduğumuz mobil timler kurulmalıdır." diye konuştu.


"MİLLETİN ŞÜPHELİ BAKTIĞI OLAYLAR AYDINLATILMALI"

Bir basın mensubunun, Abdullah Çatlı'nın ölümünün şüpheli olup olmadığı şeklindeki sorusuna ise Topçu, "BBP bu konuda topluma referans oldu, hukuk içinde kalarak rahmetli genel başkanımızın ölümü ile ilgili meseleyi devletin en üst makamına kadar ilettik, bu yolu bu tip olaylarda ilk olarak ortaya koyarak referans olan parti biziz. Sayın cumhurbaşkanı ve sayın başbakan devletin iki en büyük makamı olarak millete karşı sorumludur. Rahmetli genel başkanımızın dosyası millet vicdanında hala şüpheli olarak duruyor, aynı şekilde sayın Özal'ın Eşref Bitlis Paşa'nın dosyasının olduğu gibi, bu meseleyi Devlet Denetleme Kurulu ve Meclis Araştırma Komisyonu'nun gündemine taşıdık." diye cevap verdi.

'Abdullah Çatlı öldürülmüş olabilir mi?' şeklindeki bir soruya da Topçu, "Memlekette her şey şüpheli, varislerinin şüpheleri varsa bu konunun araştırılması lazım, ilgililerin bu konuları dikkate almaları lazım, gelin millet vicdanında bir ezber olan bundan da bir şey olmaz, bir şey çıkmaz şeklindeki ezberi bozalım, millet vicdanında şüpheli olarak görülen bütün olayları çözerek ezberleri bozalım." diye cevap verdi.


"SEÇİM STARTI VERDİK"

Basın mensupları tarafından, seçimle alakalı değerlendirme yapması istenmesi üzerine ise BBP Genel Başkanı Topçu, şöyle dedi: "12 Haziran 2011 tarihinde seçim yapılması gündemdedir. BBP olarak seçim startı verdik, bir milyon üye kayıt kampanyasını başlattık, bir imza bir oy istiyoruz diye çalışmalara başladık. Kasımın 7'sinde il başkanlarını Ankara'da topluyoruz, seçimlerle alakalı ellerine materyal vereceğiz. BBP şu anda ülkücü ve demokrat kadroların tek ve yegane siyasi çatısıdır. Ülkücü hareketin şerefli mazisinde bir ve beraber olduğumuz arkadaşlarımız gönül rahatlığı ile gelebileceği tek siyasi adres partimizdir. 18 yıllık pırıl pırıl zeminle milli demokrat tertemiz bir çatı oluşturduk, milletçi, demokrat, bütün kadroları BBP çatısı altına davet ediyorum."

Topçu, seçimlerde bölücüler hariç herkesle ittifak yapabileceklerini de açıkladı.

cihan



Bu haber 646 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,556 µs