En Sıcak Konular

Mardin'deki göçükte ölü sayısı 8'e yükseldi

3 Kasım 2010 18:15 tsi
Kanalizasyon çukurundan tandır yapmak üzere kırmızı toprak almak isteyen çoğunluğu kadın 8 kişi göçük altında can verdi.

Mardin'in Midyat ilçesi Barıştepe köyünde fosseptik (kanalizasyon) çukuru kazısında meydana gelen göçüğün, kadınların tandır için kırmızı toprak almak istemesinden kaynaklandığı anlaşıldı.

İl Özel İdaresi tarafından köyün kanalizasyonunu bağlamak üzere açılan büyük çukura inen kadınlar, buradan tandır yapımında kullanılan kırmızı topraktan almak istedi. Toprakları çuvallara koyarken kazdıkları alanın çökmesi üzerine kadınlar göçük altında kaldı. Ölü sayısı 8'e yükselirken, ölenlerin çoğunun kadın olduğu öğrenildi. Yaralı 2 kişinin ise tedavisi sürüyor. Toprak altında başka kimsenin bulunup bulunmadığı araştırılıyor.

Faciada hayatını kaybedenlerin isimleri şöyle: Nikrime Batı, Leyla Ural, Şevkiye Altunkaynak, Zahide Güneş, Azize Tapmaz, Naciye Güneş, Celal Tapmaz, Masum Çankaya. Yaralılardan Aziz Batı Diyarbakır'a sevk edildi, Cemile Çankaya'nın Midyat Devlet Hastanesi'nde tedavisi sürüyor. Köye, Mardin Valisi Hasan Duruer'in de gelmesi bekleniyor.

cihan

Saat: 17:49:00 Mardin'de göçük: 6 ölü
Mardin'in Midyat ilçesi Barıştepe köyünde fosseptik (kanalizasyon) çukuru kazısında meydana gelen göçükteki ölü sayısının 6 olduğu belirtildi.

Cihan Haber Ajansı muhabirinin Kaymakam Fatih Akkaya'dan aldığı bilgiye göre olayda 6 kişi hayatını kaybetti, 5 kişi de hastanede tedavi görüyor. Toprak altında kalanların sayısı halen netlik kazanmadı.

Midyat'a 10 kilometre mesafedeki Barıştepe köyünün kanalizasyonunu bağlamak için köyden 1 kilometre uzaklıkta büyük bir çukur kazıldı. Yaklaşık 5 metre derinlik ve 25 metrekare genişliğindeki çukur için köylüler seferber oldu. Çukurun etrafındaki toprağın kayması sonucu köylüler göçük altında kaldı.

Olay üzerine köye iş makineleri ve ambulanslar sevk edildi. Kurtarma çalışmasında, toprak altında kalanlara zarar vermemek için kepçe kullanılamadı. Kazma küreklerle yapılan arama çalışmasında 5 kişi yaralı olarak kurtarıldı, 6 kişinin ise hayatını kaybettiği anlaşıldı. Köydeki çalışmalar devam ediyor. 

cihan 

 



Bu haber 691 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,901 µs