En Sıcak Konular

Ayhan Çarkın'dan açıklamalar

3 Kasım 2010 13:38 tsi
Susurluk kazasında hayatını kaybeden Abdullah Çatlı'nın arkadaşı ve eski özel harekat polisi Ayhan Çarkın ilginç açıklamalar yaptı.

Çarkın, DEV-Sol lideri Dursun Karataş'ın ceza evinden kaçmasına göz yumulduğunu ve Karataş'ın polis otolarıyla gezdiğini açıkladı. TRT Haberde yayınlan Büyük Takip programında konuşan eski özel harekat polis memuru Ayhan Çarkın, DEV- Sol lideri Dursun Karataş hakkında ilginç iddialar ortaya attı. Dursun Karataş'ın ceza evinden kaçmasına göz yumulduğunu ileri süren Çarkın "Dursun Karataş ve ekibi firar etti. Ondan sonra ne oldu, İstanbul'da başladı polis öldürme olayları. Bir bakıyorsunuz polis öldürülüyor, ekip otosu taranıyor. Bir bakıyorsunuz generaller öldürülüyor, bir sürü bunları neden PKK öldürmedi de DEV-Sol öldürdü, söyler misin?. DEV-Sol'un başka işi gücü yok muydu?. Yalan söylüyorlar. Kendileri öldürdü kim öldürecek ki? Dursun Karataş, burada ekip otolarında, istihbarat otolarında gezip kendi dava arkadaşlarını sattı." iddialarında bulundu.

Geçtiğimiz hafta basına yansın bir haberde 1993 yılında Kartal'da Dönemin DHKP-C liderlerinden Bedri Yağan ve ekibinin çatışma olmaksızın polis operasyonu ile öldürüldüğü yansımıştı. Operasyonu Hanefi Avcı'nın yönettiği ve DHKP-C içinde Dursun Karataş'ın önünün açılması için düzenlendiği de iddialar arısındaydı. Çarkın, o günlere ilişkin ise şöyle konuştu: "Bedri Yağan olayı var değil mi? Ben o çatışma yerine gittim. Bebeği alıp ağzına emziği veren bendim."

Yaptığı açıklamalarla olayların sadece tozunu aldığını belirten Çarkın başka söyleyecek şeyleri de olduğunu da söyleyerek "Artık bu işin Yeşil'i pembesi kalmadı, faili meçhulü kalmadı."dedi.

Mürsel Karadeniz / Zaman



Bu haber 804 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    11,458 µs