En Sıcak Konular

Uygun'un lisansı tehlikede!

3 Kasım 2010 13:34 tsi
Bülent Uygun'un menajerlik şirketi konusunda resmi kayıtlarına ulaşıldı...

Bülent Uygun'un 2002'den beri Olgun Peker ve Özcan Üstüntaş'la Refleks menajerlik şirketinin ortağı olduğu, hisselerini ağustosta devrettiği belirlendi.

Türkiye Futbol Federasyonu'nun önceki gün sürpriz şekilde menajerlik yaptığı iddiasıyla Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'na sevk ettiği Eskişehirspor Teknik Direktörü Bülent Uygun konusunda ortaya çıkan belgeler, genç teknik adamı zor durumda bıraktı.

Uygun'un 28 Mart 2002'de Olgun Peker ve Özcan Üstüntaş ile 250 bin TL sermayeyle Refleks Menajerlik Şirketi'ni kurduğu ortaya çıktı. Uygun'un "Teknik direktör olduktan sonra 2004'te şirketten ayrıldım" demesine karşın, TFF olayın resmi kayıtları için İstanbul Ticaret Odası'na başvurdu. İTO'dan gelen şirket kayıtlarını inceleyen TFF, Uygun'un 2004'te değil, bu yılın ağustos ayında şirket hisselerini devrettiği bilgisine ulaştı. Bunun üzerine TFF Hukuk Müşavirliği Uygun'un 8 yıl aralıksız olarak menajerlik şirketinin resmi ortağı olduğu bilgisiyle genç hocayı tedbirli olarak PFDK'ya sevk etti.

LİSANSI TEHLİKEDE

Refleks menajerlik şirketinin 28 Mart 2002'den 19 Ağustos 2010 tarihine kadar resmi ortağı olduğu ortaya çıkan Bülent Uygun'un bu ortaklığı, genç hocanın teknik direktörlük lisansını da tehlikeye soktu. TFF'nin Uygun'u Disiplin Kurulu'na teknik direktör talimatının 13. maddesinin F bendinde yer alan "Futbolcu transferinde menfaat karşılığı aracılık etmek" maddesinden sevk ettiği ortaya çıktı. Bu maddeye aykırılığın faturasının teknik direktör lisansının iptaline kadar gittiği öğrenildi. Vergi dairesi ve İTO'dan aldığı ilk kayıtları alan TFF, Bülent Uygun, Koray Avcı ve Murat Şahin'den yazılı savunma istedi.

ORTAKLAR 'YETKİSİZ' ÇIKTI!

2002 yılından bu yana faaliyet gösteren ve bir çok yıldız futbolcunun transferinde adı gündeme gelen Refleks Menajerlik şirketinin üç menajer ortağı da "yetkisiz" çıktı. Futbol Federasyonu yetkilileri, şirketin Bülent Uygun'un dışındaki iki ortağı Olgun Peker ve Özcan Üstüntaş'ın FIFA menajeri olmadığını belirtti. Şirketin transferleri FIFA menajeri Ömer Cincil üzerinden yaptığı öğrenildi. Cincil de menajerlik talimatına aykırılıktan PFDK'ya sevk edilecek. Refleks Menajerlik şirketinin en büyük hissedarı olan Olgun Peker bir süre önce Giresunspor Kulübü Başkanlığı yapmıştı.

ŞİRKETİN YAPTIĞI BAZI TRANSFERLER

Tomas Zapotocny
Rodrigo Tello
Tomas Sivok
Anthony Seriç
Ali Turan
Hakan Arıkan
Fatih Tekke
Mehmet Yıldız
Mustafa Sarp

bugün



Bu haber 662 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,263 µs