En Sıcak Konular

Gül: Terörü Türkiye'nin gündeminden çıkaracağız

3 Kasım 2010 11:49 tsi
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, tüm imkanları seferber ederek terörü Türkiye'nin gündeminden çıkarmak için çalışacaklarını söyledi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Hatay gezisine valilik ziyareti ile başladı. Valilik girişinde vatandaşların sevgi gösterisi ile karşılaşan Cumhurbaşkanı Gül, gazetecilerin Taksim'deki canlı bomba saldırısı ile ilgili sorunlarını cevaplandırdı.

Terör örgütünün bir taraftan eylemsizlik kararı açıklarken bir taraftan da canlı bomba saldırısı yaptığına dair bir soruyu cevaplayan Cumhurbaşkanı Gül, "Emniyet güçlerimiz bu olayın analizlerini detaylı bir şekilde yapıyorlardır. Şu bir gerçektir ki Türkiye terörle nereden gelirse gelsin kararlı bir şekilde mücadelesine devam edecektir. Terörle mücadelenin birçok yönü vardır. Sadece silahlı yönü değil başka yönleri de vardır. Tüm imkanları seferber ederek terörü Türkiye'nin gündeminden çıkaracağız. Devletin bütün birimlerinin birinci önceliği budur." açıklamasını yaptı.

Zaman zaman yaşanan You Tube yasağı ile ilgili bir soru üzerine Cumhurbaşkanı Abdullah Gül dünyanın çok şeffaflaştığına dikkat çekti.

"Engellemekle ulaşılmayı önleyemezsiniz." diyen Gül, cevabını şu şekilde sürdürdü: "Türkiye'nin geldiği seviye itibariyle bu tür şeyleri yasaklayan bir ülke durumuna düşmemesi gerekir. Şüphesiz ki çeşitli konulardan kaynaklanan problemler vardır. Dünya çok şeffaf hale geldi. Gümrük duvarlarını yıkarak sınırlarınızı dünyadan tecrit edemezsiniz. Bizim kendimize olan özgüvenimiz büyüktür. Zaman zaman bu şeffaflığın meydana getirdiği olumsuzluklar ortaya çıksa da Türkiye özgüveniyle sağlama duruşuyla tüm bunların üzerinden gelecektir. Korkuya gerek yoktur. Açıkçası engellemeler netice vermemektedir. Bu konudaki son gelişmeler nelerdir bakacağız."
 
cihan



Bu haber 591 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,967 µs