Bitkilerin gücüyle kanser tedavileri | " /> Bitkilerin gücüyle kanser tedavileri | "/>

En Sıcak Konular

Bitkilerin gücüyle kanser tedavileri

3 Kasım 2010 10:52 tsi
Bitkilerin gücüyle kanser tedavileri Brokoli, sarı kantaron, zencefil, biberiye, nar, çörekotu bu doğal şifa kaynaklarının hangisi hangi kanserlere iyi geliyor?

Kanser, çağımızın en korkutucu hastalıklarından biri. Aynı zamanda, bilim adamlarının üzerinde en çok araştırma yaptığı konuların başında geliyor. Bu hastalığın tedavisiyle ilgili 'yeni bir yaklaşım' her zaman önemseniyor. 

Kanser tedavisinde alışılmış yöntemlerin dışındaki bilimsel alternatiflere ilgi her geçen gün artıyor. İşte modern tıbbın son yıllarda dikkate almak zorunda kaldığı gerçeklerden biri; 'bitkilerin kanser tedavisindeki gücü'... Özetle, günümüzde kanser hastaları, 'ameliyat-kemoterapi-radyoterapi' üçlüsünün dışında güvenebilecekleri ve fayda sağlayabilecekleri tamamlayıcı tedavi yöntemlerine sahip.

Ege Üniversitesi İç Hastalıkları Anabilim Dalı ve Tıbbi Onkoloji Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Canfeza Sezgin, uzun yıllardır kanser hastalarının tedavisi ile ilgileniyor. 10 yılı aşkın zamandır yaptığı araştırmalar ve gözlemler sonucunda vardığı sonuç şu: Bitkiler ve diğer tamamlayıcı yöntemler kanser tedavisinde etkili ve faydalı.


 


Sezgin'in alternatif arayan kanser hastaları için hazırladığı "Hangi Kansere Hangi Bitki?" kitabı Hayy Kitap'tan çıktı. Kitap, en güncel bilimsel kaynaklardan elde edilmiş en yeni bilgileri içeren, bugünkü en kapsamlı çalışma. Kitapta, şu soruların cevapları veriliyor; Hangi bitki hangi kanserden koruyor, hangisini tedavi ediyor? Kanser hücrelerini öldüren 79 bitki hangileri? Bitkilerin içinde gizlenen kanser düşmanı etkin maddeler neler? Kimler hangi bitkileri kullanmalı, hangilerini kesinlikle kullanmamalı? Vitamin, mineral ve hormon takviyeleri, akıl-vücut teknikleri, psikolojik destek ve elektromanyetik tedavi gibi tamamlayıcı yöntemler nasıl kullanılmalı? Duanın gücü niçin azımsanmamalı?

Brokoli

İdrar yolları ve idrar torbası, kalınbağırsak ve meme kanserine faydalıdır. Ayrıca kalınbağırsak, idrar yolları ve idrar torbası kanserlerine karşı koruyucudur. Brokoli, son yılların en gözde besinlerinden birisi. Taze veya dondurulmuş gıda halinde bekletilmeden tüketilmelidir, böylelikle besin değerini kaybetmez. Çiğ olarak veya buharda pişirilerek tüketilmelidir. Çiğ brokolinin tadı biraz acıdır. Acılığı, anti-kanser özellik taşıyan maddelerden kaynaklanır.

Sarı kantaron

Akciğer, beyin, idrar yolları ve idrar torbası, karaciğer, lösemi, meme, mide, rahim ağzı ve yumurtalık kanserlerine faydalıdır. Depresyon ve iltihabi hastalıkların tedavisinde etkili olduğu gösterilmiş geleneksel tedavilerin başında gelir. Ayrıca, yorgunluk, uykusuzluk, ağrı, çocuklardaki gece idrar kaçırmalarında ve yara yerlerinin iyileşmesi için de kullanılmaktadır.

Zencefil

Akciğer, kalınbağırsak, karaciğer, lenfoma, lösemi, malign melanom, meme, mide, pankreas ve yumurtalık kanserlerine faydalıdır. Zencefilin en sık görülen yan etkileri mide yanması ve dermatittir. Aşırı miktarlarda alınırsa merkezi sinir sistemini baskılayabilir ve kalpte ritim bozukluğuna neden olabilir. Pıhtılaşmayı azaltan ilaçlarla birlikte kullanılmamalıdır, kanamaya neden olabilir. Tansiyon düşürücü ilaçlarla kan şekerini azaltan ilaçların etkisini artırabilir.

Biberiye

Akciğer, cilt, kalın bağırsak, lösemi ve meme kanserine faydalıdır. Ayrıca kansere karşı koruyucudur. Kanser gelişiminin önlenmesinde yararlı olduğu gösterilmiş bitkilerin başında gelir. Sıklıkla çay olarak kullanılabilir. Bir çay kaşığı kurutulmuş yaprak, 1 fincan kaynamış suda 15 dakika demlenerek tüketilir. Kapsül olarak da günde 2-3 defa 400 mg alınması yeterlidir.

Nar

Baş-boyun, kalınbağırsak, lösemi, meme ve prostat kanserlerine faydalıdır. Ayrıca kansere karşı koruyucudur. Nar, binlerce yıldır kullanılan bitkisel ürünlerin başında gelmektedir. Günde 50 mililitre nar suyunun uzun süreli kullanılması ile yarar elde edilmektedir.

Çörekotu

Akciğer, baş-boyun, kalınbağırsak, karaciğer, karın zarı, lösemi, lenfoma, meme, pankreas, prostat ve yumuşak doku kanserlerine faydalıdır. Tansiyon düşürücü ve kan şekerini düşürücü etkilerinin olması nedeni ile şeker ve tansiyon düşürücü ilaçların etkisini artırabilir. Bölgesel uygulamalarda alerjik reaksiyon oluşabilir.

Türkan Uymaz'ın hazırladığı bu haber 31.10.2010 tarihli Zaman-Pazar gazetesinde yayınlanmıştır.

Doç. Dr. Canfeza Sezgin'in Hangi Kansere Hangi Bitki kitabını temin etmek isterseniz lütfen tıklayınız.

 



Bu haber 1,280 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,852 µs