En Sıcak Konular

Boğa timleri bayramı bekliyor

3 Kasım 2010 10:45 tsi
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi yaklaşan Kurban Bayramı'nda kaçan hayvanları sorunsuz yakalamak için boğa timleri oluşturdu.

Geçen senelerden farklı olarak her ilçenin kendi bölgelerinde görev yapacak boğa timlerine görev esnasında uyulması gereken bilgiler aktarıldı.

Büyükşehir Belediyesi, Kurban Bayramı hazırlıkları kapsamında, kaçan kurbanlıkların yakalanması için her sene olduğu gibi boğa timlerini oluşturdu. Bu sene olaylara daha hızlı müdahale edilebilmesi için farklı bir uygulama hayata geçirildi. Artık 12 ilçenin de kendine ait boğa timleri var. Üç kişiden oluşan boğa timleri özel araçlar ve ekipmanlarla ilçelerde görev yapacak.

Büyükşehir Belediyesi tüm ilçelerdeki boğa timlerine, daha etkin, sağlık koşullarına ve teknolojik gelişmelere göre uygun görev yapabilmesi için bilgilendirme toplantısı gerçekleştirdi. Büyükşehir Belediyesi Mezbahalar Şube Müdürü Nuri Aydın tarafından verilen eğitimde boğa timlerine kaçak hayvanlarına müdahale esnasında uygulanması gereken bilgiler sunuldu.

Büyükşehir Belediyesi Veteriner Şube Müdürlüğü ile Mezbahalar Şube Müdürlüğü tarafından verilen eğitimlerde hayvanların yakalanmasında kullanılan ilaçların kullanılmasındaki teknikler anlatıldı. İlaçların hayvanın sağlığına ve daha sonra etinden faydalanacaklara herhangi bir zararın olmayacağını belirten Büyükşehir Belediyesi Mezbahalar Şube Müdürü Nuri Aydın, uygulamalı olarak ilaçların nasıl kullanılacağını timlere gösterdi. Boğa timlerinin merak ettiği konularda sorular sorduğu bilgilendirme toplantısında teknolojik aletler hakkında bilgi verildi.

Hayvanlara yakalama esnasında asla zarar verilmemesi gerektiğini aktaran Şube Müdürü Aydın yeni uygulama ile ilgili şu açıklamalarda bulundu: "Büyükşehir Belediyesi olarak kendi mezbahalarımızda zaten olası vakaların önüne geçebilmek için boğa timlerimiz bulunmakta. Fakat her noktada bu şekilde vakaların önüne daha hızlı müdahale edebilmek için ayrı timlerin oluşturulması gerekti. Biz de bu noktada her ilçenin kendine ait boğa timlerinin olmasını istedik. Önümüzdeki Kurban Bayramı ile birlikte 12 ilçemizde de üçer kişilik boğa timi kurduk. Vatandaşlarımız bulundukları ilçelerdeki belediyeler veya 153 ile irtibata geçerek kaçak hayvanlarını yakalatmak için boğa timlerine başvurabilecek."
 
cihan



Bu haber 564 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,127 µs