En Sıcak Konular

Medya Etik Konseyi'nden Oktay Ekşi'ye kınama

3 Kasım 2010 10:37 tsi
Medya Etik Konseyi (MEK) Yüksek Kurul Başkanı Halit Esendir, eski Hürriyet Gazetesi Başyazarı Oktay Ekşi'nin hayatının hatasını yaptığını söyledi.

Esendir "Basın özgürlüğü başkasına küfür ve hakaret etmek değildir. Basın meslek ve etik ilkelerini bilen bu hatayı asla yapmaz." dedi.

MEK Yüksek Kurul Başkanı Halit Esendir, yaptığı yazılı açıklamayla, Hürriyet Gazetesi Başyazarı Oktay Ekşi'yi kınadıklarını ifade etti. Esendir yaptığı açıklamada, "Hürriyet Gazetesi Başyazarı ve Basın Konseyi Başkanı Oktay Ekşi, 28 Kasım 2010 tarihinde AK Parti Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a ve Bakanlar Kurulu üyelerine hakareti aşan küfür ifade eden sözlerini burada tekrar etmekten Medya Etik Konseyi olarak hayâ ediyoruz. Sayın Oktay Ekşi buna benzer yazıları daha önce de burada yazmak istemediğimiz çirkin ve uygunsuz ifadelerle Star gazetesi yazarları Ergün Babahan ve Şamil Tayyar ile Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı için de yapmıştı. Basın Meslek İlkelerini herkesten iyi bilmesi gereken Sayın Oktay Ekşi'nin yaptığı bu ve benzeri hataları Hürriyet gazetesi üst yönetimi ve patronaj tarafından zamanında uyarılamadığı için Başbakan ve Bakanlara küfür anlamına gelen yazının yayınlanmasını önleyememişlerdir. Bilinçli olarak Başbakan ve Bakanlara köşe yazısındaki en ağır küfür ifade eden sözleri için Sayın Ekşi'yi Medya Etik Konseyi Yüksek Kurulu olarak şiddetle kınıyoruz. Bu yapılan basın özgürlüğü veya ifade özgürlüğü demek değildir." ifadelerini kullandı.

Basın İlan Kurumu Şeref Divanı ve Yönetim Kurulu re'sen bir inceleme başlatarak Hürriyet gazetesine 2-60 gün arasında resmi ilan kesme cezası uygulaması gerektiğini aktaran Esendir, açıklamasını şöyle sürdürdü: "Bu ve benzeri durumlarda yazılı basına resmi ilanları kesmek gibi yaptırım uygulayabilen Basın İlan Kurumu'na re'sen olduğu gibi kurumlar ve şahıslar da yazılı basın için şikayette bulunabilmektedirler. Sağduyuya ve hoşgörüye en muhtaç olduğumuz bu hassas dönemde bu ve benzeri yayınlara karşı halkımızı ve siyasetçilerimizi daha duyarlı tepkiler vermeye davet ediyoruz. Medya mensuplarının bundan böyle Basın Meslek ve Etik ilkelerine göre yayınlar yapmaya davet ediyoruz."
 
cihan



Bu haber 544 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,758 µs